Новият лидер на талибаните заяви, че преговори с Афганистан няма да има

968
Новият лидер на талибаните заяви, че преговори с Афганистан няма да има

Новият лидер на талибаните Маулави Хайбатула Акхунзада обяви отказа на движението от мирните преговори с властите в Афганистан, предаде Reuters, позовавайки се на представител на талибаните.

„Не, никой няма да се яви на никакви мирни преговори“, се казва в изявление на Акхунзада, предадено на медиите като аудио запис от представител на талибаните за връзки с медиите.

Афганистанското разузнаване потвърди ликвидирането на талибанския водач Мансур

Националният директорат по сигурността на Афганистан потвърди, че в резултат на въздушен удар на силите на САЩ в района на афганистанск...

В сряда афганистанските талибани в сряда определиха наследник на молла Ахтар Мансур, потвърждавайки, че бившият им лидер е бил убит при въздушен удар от безпилотен самолет на САЩ в Белуджистан.

Четири страни, които се опитват да сложат край на 15-годишната война на Афганистан с талибаните, обявиха през февруари, че предстои началото на преки мирните преговори между афганистанското правителство и бунтовническата групировка.

Представители на Афганистан, Пакистан, Китай и САЩ разговаряха в афганистанската столица и обсъдиха условията за възобновяване на мирните преговори между Кабул и талибаните. Самите талибани обаче отказаха в последствие да участват във преговорите.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com