X
 
 

ОАЕ са сигурни: Атаките срещу петролни танкери са държавна работа

1607 0
photo of ОАЕ са сигурни: Атаките срещу петролни танкери са държавна работа
Снимка: Maritime Connector
Обединените арабски емирства (ОАЕ) са казали на Съвета за сигурност на ООН, че атаките срещу петролни танкери в техни пристанища отпреди около месец, най-вероятно са дело на държавни служби.

Четири танкера от ОАЕ, Саудитска Арабия и Норвегия бяха повредени на 12 май след експлозии в пристанище Фуджейра. В документ, изпратен до Съвета за сигурност, арабската страна нарича нападенията "сложни и координирани". Жертви нямаше, но два от корабите понесоха значителни повреди.

Великобритания предупреди за нов сериозен конфликт в Персийския залив

Британският външен министър Джереми Хънт направи официално предупреждение за опасностите от конфликта, избухнал "случайно" в Персийския...

В документа не се споменава правителството на Иран, което беше посочено от Съединените щати като извършител на нападенията. Иранското външно министерство нарече американските обвинения "нелепи".

Разследването на ОАЕ казва, че атаките са изисквали прецизно управление на свръхбързи моторници, които са навлезли в териториалните води на емирствата. След това водолази са залепили експлозиви на корпусите на корабите, които са били достатъчно мощни да нанесат щети, но не толкова мощни, че да предизвикат голяма експлозия.

Припомняме, че само ден по-късно имаше атаки и срещу два саудитски танкера.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 1 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 5 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  1 Да не би да е една държава с двеста годишна история ? Те си падат по провокациите! Сами си гътнаха едни кули ....
 • Нищо ново под слънцето 4 Нищо ново под слънцето преди 2 месеца Профил на трол?
  Тонкински инцидент (на английски: Gulf of Tonkin Incident) е общото име на две различни събития с участници военноморските сили на Северен Виетнам и САЩ. На 2 август 1964 г., разрушителят „Maddox“ (DD-731) се сблъсква в Тонкинския залив с три виетнамски торпедни катера и им нанася щети, като претендира, че е бил атакуван. Два дни по-късно същият кораб, придружен от разрушителя „C. Turner Joy“ (DD- виж още ›› 951), докладва за нов сблъсък със северновиетнамски съдове. Тези два инцидента са повод за първата голяма акция на въоръжените сили на САЩ в Югоизточна Азия. Прикриване на фактите: През октомври 2005 г. в Ню Йорк Таймс излиза публикация, че флотското командване съзнателно е изопачило данните на разузнаването, представени пред политиците. На 30 ноември 2005 г. ВМС на САЩ разкриват архивите, според които „само информацията, която поддържа обвинението, че комунистите са атакували двата разрушителя, е предоставена на администрацията на президента.“ Фактически присъствието на виетнамски сили по време на втората стрелба е под въпрос. Последици: Инцидентът дава повод на правителството на САЩ да влезе във Виетнамската война.
 • ЦРУ-то 3 ЦРУ-то преди 2 месеца Профил на трол?
  Лично Путин и иранския аятолах са забелязани да си отдалечават след взривовете от корабите с лодка. Аятолаха е бил на греблата, а Путин го е раздавал капитан.Публикувано във факти.бг: Лично Путин и иранския аятолах са забелязани да си отдалечават след взривовете от корабите с лодка. Иначе хусите поеха отговорността. Но нас това не ни устройва!
 • немой тъй 2 немой тъй преди 2 месеца Профил на трол?
  Лъжат,лъжат като цигани. Отначало бяха 12 после останаха 4 и накрая 1 кораб който се оказа ,че се е блъснал сам в пристанището.
 • Анонимен 1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Кой взриви танкерите в Персийския залив?Не е Иран,ама пак започва с И
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Отговорьт е простичьк-ЦРУ е порьчителя-Мосад е изпьлнителя...
  : 0 !
 • Аз знам 1.2 Аз знам преди 2 месеца Профил на трол?
  Който срути и кулите близнаци, същия
  : 0 !
 • Нагъл кравар 1.3 Нагъл кравар преди 2 месеца Профил на трол?
  Е та то се знае че са нашите " исраелски " мекерета ! На цял свят им е ясно !
  : 0 !
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за този уикенд

Овен През този уикенд Овните ще усетят колко много могат да разчитат на любимия човек и каква подкрепа имат в негово лице. Бъдете спокойни, защото...