X
 
 

Официално: Путин и Ким Чен-ун се срещат на 25 април във Владивосток

Президентът на Русия Владимир Путин ще проведе преговори с лидера на Северна Корея Ким Чен-ун на 25 април във Владивосток, съобщи помощникът на президента по международните дела Юрий Ушаков, цитиран от ТАСС.

"На датата 25 април във Владивосток, нашият президент ще проведе преговори с председателя на Държавния съвет на Корейската народно-демократична република Ким Чен-ун, който ще пристигне на визита в нашата страна и тази среща ще стане първия контакт на нашия президент със севернокорейския лидер", каза Ушаков.

Изглежда съвсем скоро ще има среща между Ким Чен Ун и Путин

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун ще посети Русия по покана на руския президент Владимир Путин, където ще проведе разговори с него, п...

Домакинът Русия активно се подготвя за срещата през последните дни, а говорителят на руския лидер Дмитрий Песков заяви по-рано, че подготовката е във финалната си фаза.

Помощникът на Путин Ушаков се извини на медиите, че Кремъл дълго време не е информирал журналистите за хода на подготовката на преговорите между двамата лидери.

"Постъпихме така, защото се договорихме със севернокорейските колеги да не даваме информация на медиите за предстоящата визита. Спазвахме стриктно тази договорка и дори според мен, много стриктно", поясни той.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители