Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Почти 1000 души напуснаха Източно Алепо с първия конвой за евакуация

15 декември 2016, 16:14 часа • 1219 прочитания

Около 951 души в четвъртък напуснаха източната част на сирийския град Алепо, съобщава израелското онлайн издание YnetNews, позовавайки се на сирийски официален източник.

Хората са напуснали териториите, контролирани от сирийските бунтовници, с първия конвой за евакуиране в рамките на споразумение, чрез което опозиционните бойци предават района на правителството на президента Башар ал-Асад, отбелязва още "Фокус". Конвоят е превозил ранени граждани, деца и жени.

Actualno.com припомня, че по-рано стана ясно, че е постигнато ново споразумение за евакуацията на опозиционни бунтовници от Алепо. Това съобщиха високопоставени източници от сирийската армия. „Беше постигната сделка бунтовниците да напуснат и подготовките се извършват сега“, каза още източникът. Според съобщение на руския център евакуацията ще се осъществи с 20 автобуса и десет линейки по специален коридор към Идлиб. 

Бунтовниците от своя страна съобщиха, че първият конвой с напускащи Алепо цивилни, много от които ранени, ще потегли рано сутринта в четвъртък.

Снимка: Архив

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес