Почти решено: Извънредно положение в Япония, спират и издаването на нови визи

2509
Почти решено: Извънредно положение в Япония, спират и издаването на нови визи
Снимка: iStock

Японското ръководство започна да обмисля възможността за въвеждане на извънреден режим в страната поради ситуацията с разпространението на новия коронавирус. Това съобщи на пресконференция в Токио премиерът Йошихиде Суга, информира ТАСС. "Започнахме да обмисляме възможността за обявяване на извънреден режим", каза той. Правителственият глава отбеляза също така, че в зоната на Голям Токио, която включва префектурите Токио, Чиба, Сайтама и Канагава, не е имало явен спад в броя на хората, които посещават места за забавление вечер, като споменава вероятната нужда от нови мерки за предотвратяване на разпространението на инфекцията. Суга каза още, че властите очакват да започнат да ваксинират населението на страната срещу новия коронавирус до 20-ти февруари. "Правителството се готви да започне да ваксинира населението, ако е възможно, преди последното десетилетие на февруари", допълни то. "Възнамеряваме да започнем с възрастните хора и здравните работници", отбеляза премиерът, като посочи, че също планира да бъде ваксиниран.

Вестник „Асахи“, позовавайки се на източници, съобщи, че правителството на страната обмисля въвеждането на извънреден режим в столичния район на Голям Токио, който включва префектурите Токио, Чиба, Сайтама и Канагава. Отбелязва се, че обявяването на извънредното положение в посочения регион може да се състои още тази седмица. По-рано четирима управители на префектурите на Голям Токио призоваха правителството да проучи възможността за въвеждане на режим за извънредни ситуации. Междувременно, японското правителство ще спре влизането на бизнес делегации от други страни в държавата, ако на тяхна територия бъде открит нов щам на коронавирус. Това каза на пресконференция в Токио премиерът Йошихиде Суга.

Токио поиска да бъде обявено извънредно положение

Местните власти в Токио призоваха японското правителство да обяви извънредно положение поради нарастването на новите случаи на коронави...

В момента японското правителство сключи споразумение за влизане на бизнес делегации с властите на Китай, Република Корея, Сингапур и Виетнам. На 28.12.20 г. фактическа забрана за влизане и издаване на нови визи за граждани на всички страни и региони по света влезе в сила в Япония поради откриването на новия щам на коронавируса в Обединеното кралство. Такива мерки ще бъдат в сила поне до края на януари следващата година. По това време само японски граждани и чужденци, които постоянно пребивават тук и имат дългосрочни визи, ще могат да влязат в страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Банките в ОАЕ дават глътка въздух на хората след наводненията

Обидил мюсюлманите: В Индия се ядосаха на Нарендра Моди (ВИДЕО)

Военни хеликоптери се разбиха в Малайзия, 10 жертви (ВИДЕО и СНИМКИ)

Ким Чен Ун наблюдава учение, симулиращо "ядрена контраатака"

"Високо напрежение": "Хизбула" атакува израелска база с десетки ракети "Катюша"

Ново силно земетресение разлюля Тайван

Панихида и в Истанбул за 40 дни от кончината на патриарх Неофит

NYT: Израел е планирал голям удар по Иран, включително край Техеран

Терористична атака в Йерусалим в навечерието на Пасха (ВИДЕО 18+)

Ердоган пристигна на посещение в Ирак

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com