X
 
 

Президентът на Интерпол подаде задочно оставка

2806 0
photo of Президентът на Интерпол подаде задочно оставка
Снимка: Getty Images/Guliver
Шокиращо или не, но президентът на Интерпол - китаецът Мън Хунвей, е изпратил до генералния секретариат на организацията заявление за своята оставка, която влиза в сила незабавно, се казва в официално прессъобщение на международната полицейска организация, публикувано на интернет страницата ѝ.

"В неделя генералният секретариат на Интерпол в Лион (Франция) получи заявление за оставка от Мън Хунвей от поста президент на Интерпол, което влиза в сила незабавно. Съгласно устава и регламента изпълняващ длъжността ръководител на Интерпол ще бъде старшия вицепрезидент Ким Чен Ян, представител на Южна Корея", пише на сайта на организацията, предаде БГНЕС.

Китай потвърди, че разследва изчезналия президент на Интерпол

Президентът на Интерпол Мън Хунвей, който по съвместителство е и заместник-министър на обществената сигурност на Китайската народна р...

Новият постоянен президент на Интерпол ще бъде избран по време 87-мото Общо събрание на организацията, което ще се състои в периода 18-21 ноември 2018 година в Дубай, се казва още в съобщението.

Вече бившият президент на Интерпол Мън Хунвей замина за Китай в края на септември. За последен път той се е свързал с близките си преди осем дни. Прокуратурата в Лион, където е седалището на организацията, започна разследване на изчезването на Мън. По-рано от Интерпол съобщиха, че са изпратили официално запитване до китайските власти относно местонахождението на своя президент.

В неделя от ЦК на Комунистическата партия на Китай по проверка на дисциплината съобщиха на своя сайт, че Мън, който е ѝ заместник-министър по обществената сигурност на КНР, е заподозрян в нарушения на китайските закони.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители