Президентът на Йемен се срещна с представител на бунтовниците

10405
Президентът на Йемен се срещна с представител на бунтовниците
Снимка: Getty Images/ Guliver

Президентът на Йемен Мансур Хади се срещна с представител на милицията Хути. Това се случи ден, след като шиитските бойци превзеха президентския дворец, съобщи източник от президентството.

Хади приел Салех ал-Самад в резиденцията си, добави източникът. Президентът се е срещал и с други съветници и племенни вождове. Източникът не разкрива подробности какво е било обсъждано по време на срещата. Самад изпълнява функцията на съветник на Хади съгласно споразумение, подписано на 21 Септември 2014 г., когато шиитската милиция превзе столицата, припомня АФП.

Шиитите превзеха президентския дворец в Йемен

Шиитските бойци "Хути" са превзела президентския дворец в Йемен. Това съобщават свидетели, цитирани от "Асошиейтед прес", предаде БГНЕС...

По-обширна среща, която ще включва представители на политическите партии, трябва да се проведе по-късно днес в присъствието на пратеника на ООН Джамал Беномар.

Междувременно агенция AP предаде, че шиитските бунтовници държат в свои ръце държавния глава, макар той да е в резиденцията си. "Държавният глава не може да излезе от дома си", каза източник от обкръжението му.

Още вчера службата за сигурност е изоставила президентския дворец и сега сградата се охранява от въстаниците, информира БГНЕС.

Ескалацията е минала точката, от която е възможно връщането назад, призна президентски съветник. По думите му армията е в упадък, а структурата по сигурността е сериозно засегната от атаката на привържениците на шиитската групировка "Ансар Аллах".

Властите в Йемен постигнаха временно примирие с шиитските бунтовници

Сраженията между армията и бойци от шиитската милиция в столицата на Йемен - Сана, са били прекратени. Временното примирие е било дог...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com