Прирастът на заразените с COVID-19 в Русия е намалял с 16 пъти

3251
Прирастът на заразените с COVID-19 в Русия е намалял с 16 пъти
Снимка: iStock/Guliver

Ежедневният прираст на заразените с новия коронавирус в Русия от края на март до днес (13.06.20 г.) е намалял с 16 пъти, по думите на вицепремиера Татяна Голикова. Пиковата честота на коронавирусната инфекция в страната се е наблюдавала на 11.05.20 г. Информацията съобщи Голикова на брифинг в правителството, пише ТАСС. На 11.05.20 г. в Русия е регистриран максималният брой заразени на ден - 11 656.

Според Голикова, почти 80% от хоспитализираните в руски клиники са били изписани, препрофилирани за пациенти с коронавирус. "През март започнахме много бързо и активно разширяване и препрофилирамне на медицинските си заведения. Днес можем да кажем, че те са работили много добре", отбеляза тя.

НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 13 юни

Глобалната пандемия от коронавирус (SARS-CoV-2 - всеобщо признато съкращение, както и COVID-19 или 2019-nCoV) продължава да е...

Справка показва, че смъртността в Русия през април 2020 г. е била с 2,9% по-малка в сравнение със същия период на миналата година. Това е с 4,4 хиляди души спад, по данни на Голикова. Тя поясни, че в съответствие с методическите препоръки на Световната здравна организация (СЗО) има два кода за класифициране на причините за смъртността, според които смъртността се класифицира като смъртност от коронавирусна инфекция. "Коронавирусът стана водеща причина за смъртта през април на 1 660 руснаци", по думите на Голикова. И добави, че има други 390 случая, когато коронавирусът не е потвърден с лабораторни изследвания, но лекарите "са почти 100% сигурни, че това е COVID-19".

Смъртността от нова коронавирусна инфекция в Русия през април варира от 1,6% до 2,6%, според вицепремиерът. Тяпосочи, че Москва и Московската област са изразили предварителните си данни и "през ​​май смъртността е, разбира се, по-висока". "Колеги, лекарите продължават да се борят за живота на всички граждани, особено на тези, които в момента са на механична вентилация. Засега ги има достатъчно и за нас е важно, че можем да ги спасим всички", каза тя. Вицепремиерът отбеляза, че нова коронавирусна инфекция е открита при 1 052 руснаци, починали през април по други причини. Голикова поясни, че в тези случаи коронавирусната инфекция не е основната причина за смъртта.

Тя добави, че в 435 случая става въпрос за ефект на коронавирус върху ускоряване на отрицателното развитие на хронично заболяване, а в 617 случая коронавирусът не е имал ефект, но тестът е бил положителен. По думите й, коефициентът на условна смъртност от коронавирус в Русия през април, дори след тези уточнения, е останал много по-нисък от средния за света. До началото на май, според оценките на ТАСС, смъртността от нова инфекция в света надхвърля 7%.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Обществените поръчки на медицински изделия в Китай под съмнение: ЕС започва разследване

Ердоган обещава срещите му с опозицията да станат редовни

Екстремна жега в Банкок

Пекин: Помощта на САЩ за Тайван е прострелване в крака

Рамзан Кадиров явно гони собствен дневен ред с Иран: Пресни примери

Седем арестувани след антитерористична акция в Австралия

Разкриха масови гробове в Ивицата Газа: ООН призова за разследване

Ердоган се закани Нетаняху да не избяга от отговорност

Иранският президент се закани да унищожи Израел, ако атакува

Израелската армия: Важен член на ПВО звеното на "Хизбула" е убит при удар в Ливан (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com