Пуси Райът: Ще останем в затвора

3159
Пуси Райът: Ще останем в затвора

Певиците от руската група Пуси Райът, които бяха осъдени на две години затвор заради "пънк молитва" срещу руския президент Владимир Путин в катедралата "Христос Спасител" в Москва, не се надяват да бъдат освободени след делото на втора инстанция, предаде БГНЕС.

Това съобщиха самите те в интервю за полския таблоид "Супер Експрес". "Никой не иска да ни окаже милост. Властта вероятно ще прояви лукавство и ще намали присъдите ни с няколко месеца, но ние ще останем в затвора", заяви пред изданието Екатерина Самуцевич.

"Не вярвам, че ще ни освободят, но може да се случи чудо", казва от своя страна 24-годишната Мария Альохина. Делото на втора инстанция срещу Пуси Райът беше отложено за 10 октомври от Московския градски съд, тъй като Екатерина Самуцевич заяви, че се е отказала от адвокатите си и няма защитник.

Трите жени споделят пред полския таблоид, че получават добро отношение в затвора. "Отнасят се добре с нас и не се осмеляват да ни преследват", казва Самуцевич, според която "осъдителната присъда е само част от кампания срещу близките до опозицията руски граждани".

"Само образовано, независимо от специалните служби и корпорациите гражданско общество, може да свали режима на Путин. Такова общество все още не съществува, но вече сме част от него", посочва тя. Според Самуцевич руската Православна църква остава "покорен инструмент в ръцете на Путин и на неговия режим" и именно властта е взела решението за осъждането им.

Редактор: Сияна Любомирова

Църквата се застъпи за Пуси Райът

Членовете на руската пънк група Пуси райът отново застанаха пред съда. Момичетата обжалват присъдата от 2 години в изправителна колони...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com