Путин: Хомосексуалните да оставят децата на мира

41758
Путин: Хомосексуалните да оставят децата на мира
Снимка: Getty

Хомосексуалистите трябва да се чувстват комфортно на Зимните олимпийски игри в Сочи 2014 , но да "оставят децата на мира", заяви президентът Владимир Путин в петък, предаде Стандарт нюз.

Хомосексуализмът не е престъпление в Русия, потвърди Путин по време на среща с олимпийски доброволци в планинското село на Красная поляна, близо до Сочи.

Заловиха петима терористи в Русия

По повод Олимппиадата в Сочи мерките за сигурност срещу терористични действия са много засилени. По този повод са заловени петима теро...

През юни, Путин подписа закона законопроект, който забранява популяризирането на хомосексуализма, предизвиквайки месеци на противоречия в навечерието на игрите.

Нито един атлет няма да бъде дискриминиран по време на зимните олимпийски игри в Сочи, заяви Путин.

Той отново опита да намали международните притеснения около приетия в страната закон, забраняващ пропагандата на хомосексуализма сред непълнолетните. Реакциите стигнаха дори до призиви за бойкот на игрите, но те не получиха подкрепа.

По време на церемония, на която присъстваха и редица чуждестранни посланици, Путин за пореден път изказа своите уверения, че няма да има дискриминация срещу хомосексуални спортисти или зрители по време на спортния форум.

Държавният департамент издаде предупреждение за Сочи

Държавният департамент съветва американците, които ще отидат на Зимната олипиада в Сочи, да бъдат бдителни за сигурността си заради въз...

"Олимпийските игри ще се проведат в пълно съответствие с олимпийската харта, без дискриминация по какъвто и да е признак. Русия, разбира се, ще даде пристрастията си към своите спортисти, но желаем успех на всички", каза Путин.

Започващите на 7 февруари игри са приоритет за президента, който се опитва чрез тях да покаже модерно лице на Русия пред света. Бюджетът за тях е оценяван на около 50 млрд. щатски долара.

"Убеден съм, че олимпиадата ще сплоти държавите и ще помогне за укрепване на приятелствата, доверието и партньорството по целия свят", допълни Путин.

Освен отзвука около антигей закона, международният фокус е насочен и над осигуряването на сигурността в Сочи. В края на декември 34 души бяха убити при два самоубийствени атентата във Волгоград. В резултат на това Путин взе мерки с изпращането на 37 000 войници, които ще отговарят за охраната на игрите.

Крепостта Сочи

Сочи започва да прилича на непревземаема крепост. Месец преди Олимпиадата властите въвеждат допълнителни мерки за сигурност. След ате...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com