Путин се обяви за засилване на ядрените сили на Русия

2885
Путин се обяви за засилване на ядрените сили на Русия
Снимка: Gettyimages

Руският президент Владимир Путин заяви, че е необходимо укрепване на стратегическите ядрени сили на Русия и най-вече на руските ракетни комплекси, които гарантирано могат да преодолеят всякакви противоракетни системи.

„Трябва да укрепим военният потенциал на стратегическите ядрени сили, най-вече на ракетните комплекси, които могат надеждно да пробият всяка съществуващи и бъдещи системи за противоракетна отбрана“, заяви държавният глава, в изказване пред служители на руското министерство на отбраната, цитиран от ТАСС.

Обама предупредил Путин да не се намесва в американските избори

В навечерието на президентските избори в САЩ, президентът Барак Обама е използвал т.нар. "червен телефон", горещата линия между Москва ...

Президентът също така заяви, че е необходимо да се проследи точно изменението на баланса на силите по границите на Русия и по света, за да може да се направят съответните промени в плановете за отбрана на страната.

„Необходимо е да се проследят точно измененията на баланса на силите и военно-политическата обстановка в света, особено по продължението на руските граници, и своевременно на се нанесат корекции в плановете за неутрализиране на потенциални заплахи в нашата страна“, каза държавният глава.

Той посочи също, че руската страна е осигурила значителна поддръжка на властите в Сирия, което е позволило да бъдат извоювани редица победи в борбата с тероризма, отбелязва още БГНЕС.

„Сирийската армия получи осезаема поддръжка, благодарение на която проведе редица успешни операции против бойците“, зави държавният глава, допълвайки, че подкрепа е оказвана и на мирните сирийски граждани.

Путин нареди на спецслужбите да засилят мерките за сигурност

Руският президент Владимир Путин е наредил засилването на мерките за сигурност както в страната, така и извън нея, след убийството на...

По време на своето изказване Путин посочи още, че Москва трябва да се възползва максимално от чуждестранния интерес към руски оръжия, доказали ефективността си във войната в Сирия.

„Ефективността на приложенията на руските оръжия в Сирия откриват нови възможности за развитие на военнотехническото сътрудничество и трябва да го използвате максимално, каза държавният глава.

Actualno.com припомня, че по-рано през октомври тази година стана ясно, че Руският парламент е приел почти единодушно закон, с който се прекратява споразумението между Русия и САЩ за преработка на излишния плутоний, използван от двете държави за направа на ядрени оръжия. Решението беше взето с 445 гласа „за“ и само един „въздържал се“, съобщи тогава ТАСС.

Споразумението между САЩ и Русия беше един от документите за ядрено разоръжаване на най-могъщите военни сили в света. То беше подписано на 29 август 2000 година и предвиждаше плутоният, използван за ядрени оръжия, да бъде преработван за мирни цели. До този момент се счита, че и САЩ, и Русия, са преработили по 34 тона такъв плутоний. Специално Русия използва този вид плутоний за направа на ядрено гориво.

Чуков: Ердоган, Путин и Тръмп се борят срещу наднационалния елит

Ердоган, Путин и Тръмп са съюзници в битката с глобалния наднационален елит. За света това е много добро. Чака ни огромна, изключително...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Израел удари сирийския град Алепо, десетки са убити

Ердоган: Има "световен съюз" срещу Турция

Властите в Газа с нови данни за броя на жертвите в Ивицата

Влачиха я гола по улиците: Съседки нападнаха жена в Индия (ВИДЕО)

Киргизстан: Вербуват се мигранти за извършване на терористични актове в Русия

Смъртни случаи заради хранителна добавка в Япония? Правителството разследва

Загинали при израелски обстрел в Южен Ливан

Заловиха трафикант и осем мигранти в Одрин, искали да избягат в България

Отмъсти на брат си: Жена удави 2-годишната си племенница

Ливан засипа ООН с жалби срещу Израел

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com