X
 
 

Русия и Турция започват съвместни патрули в Северозападна Сирия

623 0
Русия и Турция започват съвместни патрули в Северозападна Сирия
Снимка: Getty Images/Guliver
Военни сили на Русия и Турция започнаха девето съвместно патрулиране в граничната зона на Северозападна Сирия с участието на руските ВВС. Това съобщиха от Министерството на отбраната на Руската федерация пред журналисти, предаде ТАСС.

„От 10:15 часа на 20 ноември деветият съвместен патрул на руската военна полиция и въоръжените сили на Турция започва работа в граничната зона, която се намира на няколко десетки километра северозападно от населеното място Ел-Камишли. Екипажите на хеликоптери от военната авиация на ВВС на Русия осъществяват въздушно патрулиране на района“, заявиха още ведомството, отбелязва агенция "Фокус".

Отново ракетни удари на Израел в Сирия

Армията на Израел обяви, че е атакувала от въздуха десетки обекти в Сирия, предаде БГНЕС. В Дамаск се чуха взривове, а държавната теле...

По данни на Министерството на отбраната, маршрутът на патрулиране започва от населения пункт Арада-Кабира и продължава на изток по сирийско-турската граница. Задачата на този патрул е да проучи обстановката в сирийските населени места. В патрулирането участват осем единици от военната техника – бронираните машини „Тигър“ и „Тайфун“ на руската военна полиция и бронираните машини Kirpi на турската гранична служба, както и 50 военнослужещи от двете държави. Наблюдението в реално време се осъществява от руския безпилотен летателен апарат „Орлан-10“.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители