Русия вече нанесе първи въздушни удари в Сирия

6786
Русия вече нанесе първи въздушни удари в Сирия
Снимка: Getty Images/Guliver

Русия нанесе първите въздушни удари в Сирия. Руската авиация е бомбардирала позициите на терористичната организация "Ислямска държава" недалеч от град Хомс. Това каза висш американски представител, цитиран от CNN.

Вчера френска телевизия излъчи видеорепортаж от летището в град Латакия - крепост на Башар Асад и алевитите. На кадрите се виждаха руски бойни самолети и вертолети.

Готови сме да работим с Русия и Иран за справяне със сирийската криза, заяви Обама

Съединените щати не искат нова Студена война заради украинския конфликт и са готови да работят с Русия и Иран за урегулиране на сирийс...

Днес стана ясно, че Башар Асад официално се е обърнал към Русия за оказване на военна помощ, предаде БГНЕС. Това съобщи представителят на Кремъл и близък сътрудник на президента Владимир Путин Сергей Иванов.

От своя страна днес депутатите в горната камара на руския парламент единодушно разрешиха разполагането на руски военни в чужбина. 162 сенатори са гласували "за" искането на президента Владимир Путин. Началникът на кабинета на руския президент Сергей Иванов поясни, че разрешението се отнася за Сирия и е само за операции на военно-въздушните сили. Иванов подчерта изрично, че използването на сухопътни сили е изключено.

Същевременно държавният секретар на САЩ Джон Кери заяви, че Вашингтон се е отказал от искането за незабавна оставка на президента на Сирия Башар Асад и настояват за „уредено и управляемо“ предаване на властта в тази страна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com