САЩ не иска да говори с Русия за Сирия

3530
САЩ не иска да говори с Русия за Сирия
Снимка: Getty Images/Guliver

Отказахме да приемем делегация на Русия за обсъждане на конфликта в Сирия заради нежеланието на Москва да даде конструктивен принос в борбата с "Ислямска държава", заяви прессекретарят на Белия дом Джош Ърнест, информира БГНЕС.

По-рано руският президент Владимир Путин изяви готовност да изпрати във Вашингтон делегация начело с премиера Медведев, която да обсъди с американската администрация конфликта в Сирия и евентуалното взаимодействие между двете страни в борбата срещу "Ислямска държава".

ИД екзекутира каналджия, защото "крадял мюсюлмани"

Джихадистите от Ислямска държава обезглавиха заподозрян като „трафикант на хора“ мъж край град Алепо в Сирия. Тялото на обе...

"Призивите за сътрудничество на Москва не бяха чути не само от нас, но и от останалите 65 членки на международната антитерористична коалиция, бореща се с "Ислямска държава". Кремъл има собствено виждане за борба с ИД, чрез едностранни действия в Сирия, което показва колко изолирана е Русия", заяви Ърнест, потресъл всички с назования от него брой на страните, борещи се активно срещу ИД.

"Русия координира действията си единствено с правителството на Башар Асад и Иран, чиито действия дестабилизират Сирия, което прави всички тези страни мишена за санкциите на САЩ и международната общност. Не възнамеряваме да участваме в това. Бихме приветствали конструктивния принос на Русия, ако такъв е част от международните усилия за борба с ИД. Но Русия има други планове", добави Ърнест.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com