Силна експлозия до посолството на САЩ в Пекин (ВИДЕО)

1255
Силна експлозия до посолството на САЩ в Пекин (ВИДЕО)
Снимка: iStock/Guliver

Силна експлозия е чута днес край посолството на САЩ в Пекин, предаде АФП, цитирайки съобщения на очевидци в социални медии.

Видеоклип в интернет показа дим във въздуха извън комплекса на дипломатическата мисия в китайската столица и как полицията блокира района около нея.

Ким Чен Ун с изненадваща визита в Пекин

Лидерът на Пхенян Ким Чен-ун направи изненадваща визита в Пекин – първата му задгранична след идването му на власт през 2011 г., ...

Точното място на експлозията изглежда се намирало там, където обикновено китайски граждани се редят на опашка, за да бъдат интервюирани за виза, предаде БГНЕС. Детайлите за станалото още са неясни, отбелязва АФП и посочва разминавания в съобщенията от очевидци.

Посолството на САЩ отказа коментар, а китайските сили за сигурност не отговарят на медийни запитвания. По-късно се появи информация, че има заподозрян 26-годишен мъж от монголски произход.

 

В Пекин вече работи линия на метрото с безпилотни влакове

Първата линия на пекинското метро с напълно автоматизирани безпилотни влакове официално беше пусната в експлоатация днес, 30 декември, ...

По-рано имаше съобщения, че полицията е отвела жена, която опитала да се самозапали край US мисията в 11 ч. местно време – няколко часа преди взрива. Не е ясно дали двата инцидента са свързани, посочва Би Би Си.

Дипломатическият район, където станала експлозията, е в покрайнините на Пекин, като там се намират няколко посолства, сред които на САЩ, Индия и Израел.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com