Сингапур посрещна Ким Чен Ун, чака Доналд Тръмп

6517
Сингапур посрещна Ким Чен Ун, чака Доналд Тръмп
Снимка: Getty Images/Guliver

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун пристигна в Сингапур за срещата си с американския президент Доналд Тръмп на 12 юни.

Ким пристигна в Сингапур на борда на Боинг 747 на "Еър Чайна", който, според сайта за проследяване на полетите Flightradar24, излетял от Пхенян сутринта, привидно летящ към Пекин, след което промени номера на своя полет и се насочил на юг.

Доналд Тръмп и Ким Чен Ун пристигат в Сингапур на 10 юни

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун ще пристигнат в Сингапур на 10 юни, потвърди в събота министърът ...

Външният министър на града-държава Вивиан Балакришан пусна в Twitter своя снимка как се ръкува с Ким на летище Чанги, а севернокорейският лидер беше откаран към центъра на града с лимузина “Мерцедес“, придружена от конвой от повече от 20 превозни средства.

Междувременно автобус с около 50 души, зо които се предполага, че са охраната на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, пристигна в хотел „Сейнт Реджис“ в Сингапур, съобщи ТАСС.

Преди заминаването си за Сингапур Тръмп заяви, че веднага ще разбере дали ще има резултат от срещата му с Ким Чен Ун, пише изданието Politico.

Доналд Тръмп и Владимир Путин може би ще се срещнат във Виена

Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че президентът на Русия Владимир Путин и този на САЩ Доналд Тръмп по време на последния ...

„Мисля, че в рамките на първата минута ще разбера. Просто мое усещане. Така правя", заяви Тръмп преди отпътуването си за историческата среща на върха в Сингапур.

„Знаете, някои казват, че можеш да харесаш някои в първите пет секунди. Е, мисля, че много бързо ще разбера дали ще се случи нещо подобно“ в Сингапур, коментира американският президент.

На въпрос дали в разговорите ще бъде повдигната темата за репресивните практики и нарушенията на правата на човека в Северна Корея, Тръмп бе категоричен, че „всеки въпрос" ще бъде на масата за преговори. Съгласно думите му, че разговорите са насочени към установяването на диалог между двете страни, като крайната им цел е ядреното разоръжаване на Северна Корея.

Севернокорейският лидер трябва да е наясно каква добра възможност има, предупреди Тръмп, защото тя няма да остане вечно. „Той няма да има тази възможност отново. Всъщност, ако погледнете към историята, малко хора са имали някога такава възможност“, коментира Тръмп.

Тръмп готов да кани Ким Чен Ун в САЩ и да сложи край на корейската война

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е готов да покани лидера на КНДР Ким Чен Ун за преговори в своята страна, ако срещата на върха в Сингап...

Срещата на Ким с американския президент Доналд Тръмп се очаква да бъде в хотел „Капелла“ във вторник в 9.00 часа местно време /4.00 часа българско/ и ще приключи вечерта на същия ден.

Американският президент възнамерява в началото да проведе кратка среща на четири очи със севернокорейския лидер Ким Чен Ун. Това съобщиха американско официални лица, запознати с подготовката на срещата, предаде агенция „Блумбърг“.

Стопанинът на Белия дом планира в началото на преговорите в Сингапур кратко да поговори с Ким без други членове на двете делегации. Заедно с тях в стаята ще бъдат само преводачите.

Едва след това към лидерите ще се присъединят техните най-близки съветници, уточнява „Блумбърг“. От страна на президента на САЩ това ще бъдат държавният секретар Майк Помпео и съветникът по националната сигурност Джон Болтън. По време на срещата ще участва и по-малката сестра на Ким Чен Ун. Белият дом е уведомен за това.

Ако всичко върви добре, страните могат да направят съвместно изявление след края ѝ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Обществените поръчки на медицински изделия в Китай под съмнение: ЕС започва разследване

Ердоган обещава срещите му с опозицията да станат редовни

Екстремна жега в Банкок

Пекин: Помощта на САЩ за Тайван е прострелване в крака

Рамзан Кадиров явно гони собствен дневен ред с Иран: Пресни примери

Седем арестувани след антитерористична акция в Австралия

Разкриха масови гробове в Ивицата Газа: ООН призова за разследване

Ердоган се закани Нетаняху да не избяга от отговорност

Иранският президент се закани да унищожи Израел, ако атакува

Израелската армия: Важен член на ПВО звеното на "Хизбула" е убит при удар в Ливан (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com