Сирийската опозиция заплашва с "Ал Кайда"

6091
Сирийската опозиция заплашва с "Ал Кайда"

Сирийската опозиция, която не получава от Запада исканото от нея въоръжение, за да се бори срещу режима на Асад, заплаши, че може да се обърне за помощ към "Ал Кайда".

"Ние не искаме "Ал Кайда" тук, но ако никой друг не ни помогне, ще направим съюз с тях", каза бунтовническият командир Абу Амар, който ръководи силите на опозицията н район на размирния град Алепо. Там се водят ожесточени сражения между бунтовниците и армията на Асад, като градът се явява ключов за изхода от конфликта. "И можете да се обзаложите, че ако "Ал Кайда" дойде тук, те ще промият мозъците на хората", каза още Амар.

"Ако "Ал Кайда" влезе в Алепо, градът ще стане тяхна база след три месеца", предупреди той. Сирийската опозиция многократно се обръща за помощ към разединената по въпроса за ситуацията в тази страна международна общност. Бунтовниците искат установяването на зона, забранена за полети по подобие на установената в Либия миналата година, за да бъдат защитени от самолетите и хеликоптерите на правителствената армия.

Редактор: Георги Иванов

ООН: Силите на режима в Сирия са извършили престъпления срещу човечеството

Силите на сирийския режим и милициите Шабиха са извършили престъпления срещу човечеството, се казва в нов доклад на Разследващата ком...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия