Сирийски бунтовници свалиха руски военен самолет

3347
Сирийски бунтовници свалиха руски военен самолет
Снимка: Getty Images/Guliver

Опозиционните сили на режима в Дамаск са свалили руски самолет в района на град Идлиб, твърдят от базираната в Лондон Сирийска обсерватория за човешките права.

По-късно информацията беше потвърдена от министерството на отбраната на Руската федерация. Според ведомството пилотът на сваленият самолет Су-25 е загинал.

Руски и американски самолет се разминали опасно близо над Сирия

Руски боен самолет прелетял близо до американски в небето на Източна Сирия, съобщиха американски военни, цитирани от AFP. Случая е от ...

"На 3 февруари 2018 г. при изпълнение на полет в зоната за деескалация "Идлиб" се разби руски самолет. Пилотът успя да докладва за катапултиране в район, контролиран от терористите от "Джебхат ан Нусра". В бой с терористите пилотът е загинал“, поясниха от военното ведомство в Москва, като същевременно разясниха: "По предварителна информация, самолетът е свален с преносима зенитно-ракетна система".

Уточнява се, че руският Център по примирието, заедно с турската страна, която отговаря за зоната за деескалация "Идлиб", предприемат мерки за връщането на тялото на убития пилот.

Към настоящия момент не е ясно коя точно опозиционна фракция е свалила самолета. В района действат няколко такива, включително джихадистката групировка „Хаят Тахрир ал Шам”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com