След серия от ракетни атаки срещу Израел - САЩ и ЕС с искания агресията да спре

3441
След серия от ракетни атаки срещу Израел - САЩ и ЕС с искания агресията да спре
Снимка: Getty Images/Guliver

Бригадите "Ал Кудс", считани за паравоенно крило на палестинската групировка "Ислямски джихад", предприеха серия от ракетни атаки срещу Тел Авив, съобщава РИА Новости, позовавайки се на палестинската радиостанция "Дуня ал-Ватан" и представител на групировката.

Според него, тези удари са "отговор на агресивните действия на Израел срещу палестинците в Източен Йерусалим и ивицата Газа". Други подробности все още не са предоставени.

Сирени за ракетна тревога в Йерусалим, има експлозии

Сирени за ракетна тревога отекнаха в Йерусалим и бяха чути няколко експлозии, предаде Ройтерс.  Това стана минути, след като изте...

От ивицата Газа са изстреляни 7 ракети в Израел, които задействаха сирените за въздушна опасност в Йерусалим и Бейт Шемеш. В град Сдерот противотанкова ракета от Газа е ударила автомобил, ранявайки един човек. Общо 150 ракети са изстреляни по цели в Израел, при военния отговор загиват поне двама палестинци.

Не закъсня и американската реакция. САЩ вярват, че ракетните атаки срещу Израел трябва да спрат незабавно и че палестинците и израелците трябва да предприемат практически стъпки за деескалация на напрежението, заяви държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен на среща с йорданския министър на външните работи и емиграцията Айман Хюсеин Абдула ал Сафади, съобщава ТАСС.

"Ракетните атаки трябва да спрат незабавно. Ние сме загрижени за насилието, то трябва да спре. Всички страни трябва да се стремят към деескалация на напрежението и предприемат практически стъпки за прекратяване на конфликта", каза той.

САЩ осъждат последните ракетни атаки срещу Израел от ивицата Газа и подкрепят правото на еврейската държава на самозащита, съобщи и прессекретарят на американското министерство на отбраната Джон Кирби

Насилие със стотици ранени в Йерусалим, Ердоган нарече Израел "жесток терорист" (ВИДЕО)

В резултат на нови сблъсъци в събота вечер между израелската полиция и палестинските протестиращи над 50 души са ранени в различни квар...

"Днешните атаки от Газа срещу Израел са неприемливи. САЩ подкрепят правото на Израел на самозащита", заяви той.

Европейският съюз обяви необходимостта от незабавно спиране на ескалацията на насилието на Западния бряг, включително в Източен Йерусалим, както и в ивицата Газа и около нея, става ясно то изявление, публикувано на уебсайта на службата за външна политика на ЕС.

"Ракетните атаки срещу цивилни граждани в Израел от Газа са абсолютно неприемливи и подхранват динамиката на ескалация. Всички лидери носят отговорност да действат срещу екстремисти. Статуквото на светите места трябва да се спазва изцяло", се казва в документа. В текста се подчертава също, че предотвратяването на по-нататъшни жертви сред цивилното население е универсален приоритет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Още година търговски санкции на Япония срещу Русия

Израел удари сирийския град Алепо, десетки са убити

Ердоган: Има "световен съюз" срещу Турция

Властите в Газа с нови данни за броя на жертвите в Ивицата

Влачиха я гола по улиците: Съседки нападнаха жена в Индия (ВИДЕО)

Киргизстан: Вербуват се мигранти за извършване на терористични актове в Русия

Смъртни случаи заради хранителна добавка в Япония? Правителството разследва

Загинали при израелски обстрел в Южен Ливан

Заловиха трафикант и осем мигранти в Одрин, искали да избягат в България

Отмъсти на брат си: Жена удави 2-годишната си племенница

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com