X
 
 

Следователи искат защита на доказателствата за химическата атака в Дума

1599 2
photo of Следователи искат защита на доказателствата за химическата атака в Дума
Снимка: Getty images/Guliver
Военни следователи днес подчертаха нуждата от запазване на доказателства в Сирия, свързани с предполагаемата химическа атака в бунтовническия град Дума.

"Подчертаваме наложителната необходимост от запазване на доказателства и призоваваме всички компетентни органи да гарантират, че никоя от страните в конфликта няма да заличи предполагаемите обекти, предмети, свидетели или жертви, преди независими наблюдатели и следователи да имат достъп до района", заяви анкетната комисия на ООН, която ще разследва случилото се в Сирия.

Гутериш обезпокоен от възможността за ескалация на напрежението в Сирия

Увеличаването на напрежението между световните сили може да доведе до "пълна военна ескалация" в Сирия, предупредигенералният секретар ...

Комисията бе създадена от Съвета на ООН, за правата на човека. Обект на нейното внимание са доказателствата по сериозни международни престъпления, извършени в сирийския конфликт от 2011г, досега. С нейна помощ окончателно беше обвинен режимът на сирийския президент Башар Асад за химическа атака, в която бяха убити десетки хора в град Хан Шейкан през април 2017г.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители