Създават резерват за тигри и леопарди в Китай

11548
Създават резерват за тигри и леопарди в Китай

В Китай се обособява експериментална и силно охранявана природна територия за защита и изучаване на големи котки, съобщава националният парк „Земята на леопарда“. Паркът ще е на територията на провинциите Цзинлин и Хейлунцзян.

Националният парк посочва в съобщението, че „в съответствие с правителствената програма се работи активно за създаването на голяма природна територия за защита на далекоизточния леопард и амурския тигър”. До края на тази година ще приключи оформянето на документацията, за обединяването на няколко национални и регионални резервата в нов национален парк, който ще граничи със „Земята на леопарда”.

Китай с нови ограничения за онлайн медиите - забранява им да разпространяват слухове

Китайският интернет регулатор обмисля нови правила за медиите. Пекин се готви да наложи бан на ползването на материали от социалните мр...

Директорът на парка Татяна Барановская отбелязва: „Броят на далекоизточните леопарди е критично малък, затова създаването на национален парк за защитата на амурския тигър, е важна стъпка за спасяване на застрашените животни“.

За създаването на парк за защита на амурските тигри, който ще е пилотен проект и научен експеримент, китайското правителство отделя 13 милиарда юана., предаде РИА Новости.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com