Теория на конспирацията: ЦРУ платило на Борисов да доставя оръжия и дрога за ИД и „Ал Кайда“

14206
Теория на конспирацията: ЦРУ платило на Борисов да доставя оръжия и дрога за ИД и „Ал Кайда“
Снимка: БГНЕС

По уникален начин известният с конспиративните си теории френски журналист Тиери Мейсан обвърза фигурата на българския премиер Бойко Борисов с трафик на оръжие и наркотици в посока на най-размирните региони в Близкия изток и Африка.

Според Мейсан, който е публикувал гледната си точка във Voltairenet.org, Борисов е зависим от ЦРУ заради т.нар. досие „Буда“. Какво е досието „Буда” – това е вербовката на Бойко Борисов през 90-те години на миналия век от ЦСБОП заради контактите на вече бившия български премиер с "оперативно интересни лица". Документът е изготвен в началото на "Виденовата зима", а вербовчик на Борисов е Младен Георгиев. Впоследствие Георгиев става служител в „Ипон” – фирма на Бойко Борисов.

Скандално ВИДЕО: Нагъл ром показа пълен багажник с оръжия и стреля във въздуха

Видео, на което се вижда как мъж развява оръжия и стреля във въздуха, взриви социалните мрежи. Клипчето е публикувано от един от заможн...

Френският журналист твърди, че ЦРУ е платило 500 млн. долара на Борисов, за да може България да изнесе 18 800 РПГ-та и 700 противотанкови ракетни установки за Сирия. Припомняме, че все още няма официално заключение на прокуратурата относно инцидента в Анево, при който загина американският гражданин Франсис Норвило. По информация на американската медия BuzzFeed Норвило е дошъл в България, за да купи оръжие и боеприпаси за вече спряната програма на Пентагона за въоръжаване и обучение на „умерената сирийска опозиция“, която беше на стойност 500 млн. долара.

Мейсан казва и, че атентатът на Летище „Сарафово“, при който загинаха няколко израелски туристи, е станал след като „Хизбула“ е пратила екип в България, който да проучи каналите за износ на оръжие за Сирия – там, където сега командва „Ислямска държава“, която произлезе от клон на „Ал Кайда“. Цитиран е полковник Любомир Димитров, който по времето на атентата в „Сарафово“ е началник на отдел „Операции“ в Командването на Сухопътни войски. Според Димитров Мохамед Хасан Ел Хюсейни, който беше идентифициран като фактическия атентатор, всъщност само е пренасял бомбата и тя е взривена дистанционно. Мейсан смята, че именно това мнение най-ясно показва как с атентата е прокарана американската позиция „Хизбула“ да бъде обявена за терористична организация от ЕС.

От края на 2014 година ЦРУ спряло да поръчва оръжия от България за Сирия и вече започнали доставки за Саудитска Арабия, казва още Мейсан. Той е известен с твърдото отрицание на официалната позиция относно атаките на 11 септември в САЩ. Мейсан живее в Дамаск и работи за руското списание "Однако".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия