Турция изпрати на сирийската граница 30 вагона с военна техника

2019
Турция изпрати на сирийската граница 30 вагона с военна техника
Снимка: Getty Images/Guliver

Турските власти продължават да увеличават военното си присъствие на границата със Сирия, изпращайки там 30 вагона с военнотранспортни средства.

По данни на Анадолската агенция техниката е била преместена от провинция Лозенград до пограничните пунктове, за да се подсили тяхната сигурност. През изминалата седмица също са били изпратени около 80 единици бойна техника.

Ердоган отива в САЩ без охрана

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заминава за НЮ Йорк за участие в тържествената церемония на откриването на 72-рата годишната...

В края на август беше съобщено, че властите в Анкара разполагат тежка военна техника, включително артилерийски установки, в тези райони на границата, където има територии под контрола на сирийските кюрдски Отряди за народна защита (YPG).

Проправителственият в. „Сабах“ също така съобщи, че Турция има намерение през септември, след мирните преговори за Сирия в Астана, да пристъпи към втора фаза на своята операция „Щитът на Ефрат“ против действащите на територията на Сирия терористични групировки.

Анкара разглежда организациите на сирийските кюрди като терористични групи, свързани с турската Кюрдска работническа партия (ПКК).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com