Турция: Няма да смекчим антитерористичните закони заради визите за ЕС

781
Турция: Няма да смекчим антитерористичните закони заради визите за ЕС
Снимка: Pixabay

Турция може да внесе известни изменения в закона за борба с тероризма, само ако това не намали възможностите й в сферата на антитерора, заяви в Брюксел турският министър по европейските въпроси Омер Челик, предаде телевизия Ен Ти Ви.

„Не виждаме значими проблеми в преговорите за визите. Но в сегашните условия не можем да предприемем крачки, които да намалят възможностите ни да противодействаме на тероризма и няма да се съгласим на това”, каза министър Челик.

Той отбеляза, че „Турция е изпълнила условията за отмяна на визите”, но в ЕС смятат, че съществуват пропуски по някои точки, специално в законите за защита на информацията и антитерора.

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу посочи, че днес ще обсъди въпросите за визовата либерализация с първия зам.-председател на Еврокомисията Франс Тимерманс, предаде БГНЕС.

„Ще обсъдим нашата пътна карта и визова либерализация с Тимерманс и на равнище експерти. Желаем по този въпрос да бъде изработена конкретна пътна карта. Така всичко да е точно определено и посочено”, каза Чавушоглу.

Турска делегация, в която освен Чавушоглу и Челик влизат и други правителствени представители, е в Брюксел за официалната церемония по отваряне на поредната преговорна глава от преговорите Турция–ЕС. Това е глава 33 „Бюджетно и финансово регулиране”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия