Турция с ултиматум - ако не паднат визите за турците, анулира сделката за реадмисия

6967
Турция с ултиматум - ако не паднат визите за турците, анулира сделката за реадмисия
Снимка: Getty Images / Guliver

Министърът по европейските въпроси Волкан Бозкър даде да се разбере, че споразумението за реадмисия между Турция и Европейския съюз не включва сирийци и иракчани. Той заяви, че споразумението ще влезе в сила, едва след като ЕС предостави безвизов режим на пътуване за турски граждани, информира в-к „Сабах”.

В изказване по време на конференция организирана от German Marshall Fund, Волкан Бозкър визира споразумението за реадмисия и за премахване на визите за турски граждани, които бяха част от политическа сделка и подписани по едно и също време.

Германия и Италия предлагат амбициозна реформа на споразумението от Дъблин

Германия и Италия са предложили нова миграционната политика на Европейския съюз (ЕС). Германският министър на вътрешните работи Томас ...

Премахването на визите се очаква да се осъществи в края на годината.

"ЕС трябва да премахне визите през октомври, ноември. Ако споразумението за реадмисия влезе в сила и премахването на визовия режим не се случи в този период от време, ние имаме право да анулираме договора. Това е споразумение, което върви ръка за ръка ", каза Бозкър, цитиран от БГНЕС.

Освен това споразумението за реадмисия, подписано между Турция и Европейския съюз не включва нелегални имигранти от Сирия и Ирак, коментира турският министър в четвъртък.

Когато споразумението се реализира, ЕС ще има възможността да върне нелегалните имигранти - които са пътували през Турция - в Турция, за да бъдат изпратени обратно в страната си по произход. Анкара, обаче разглежда гражданите на Ирак и Сирия, които съставляват по-голямата част от нелегалната миграция, извън сделката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com