X
 
 

Турция създава Институт за изкуствен интелект

1245 4
photo of Турция създава Институт за изкуствен интелект
Снимка: iStock/Guliver
Турция планира да създаде първия си Институт за изкуствен интелект (AI), да разработи пътна карта и да действа като мост между частния сектор и публичната политика. Това заяви министърът на науката и промишлеността Мустафа Варанк, предаде БГНЕС. 

По време на срещата в Берлин на бизнес експерти, изследователи и учени от Турция и Германия, той каза, че институтът ще функционира в рамките на Съвета за научни и технологични изследвания (TUBITAK) - национална агенция на Турция, която играе водеща роля в създаването на наука и технологична култура в страната.

Изкуствен интелект "убиец" заплашва света заради Амазон и Майкрософт

Амазон и Майкрософт са сред компаниите, които могат да са начело на глобална надпревара във въоръжаването, базирано на изкуствен интеле...

Еднодневната конференция в Берлин е посветена на проучването на възможностите за обмен в сферата на изкуствения интелект между двете страни, съобщава ТРТ.

Турският министър отбеляза, че новият клон на компютърните науки, който има за цел да създаде интелигентни машини, ще внесе принос от 16 трилиона долара за световната икономика.

"Това ще доведе до нови модели на растеж, нови работни места, растеж на производителността и тежки условия на конкуренция", добави той.

Мустафа Варанк заяви, че светът е на прага на революция, която ще наложи отново да се напишат икономически теории.

Путин обяви цел пред Русия - да стане водеща държава в технологично отношение

Руският президент Владимир Путин участва в среща, посветена на развитието на технологиите в областта на изкуствения интелект, организир...

Той отбеляза, че новият институт не само ще подкрепя иновациите, но и ще създаде експертна работна сила.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Като им гледам естествения интелект, какъв ли ще им бъде изкуствения?
 • мархаба програмисти,геймъри и ай-ти 1.1 мархаба програмисти,геймъри и ай-ти "специалисти" преди 1 месец Профил на трол?
  Института ще се помещава в най голямата джамия в Истамбул,като главния мюфтия ще е декан на иститута,а Ердоган бей ще е баш онбашията...Коранът ще е основният учебен материал, шалварите и чалмите ще са работното облекло...А БЕ СИЛИКОНОВАТА ДОЛИНА ПАСТИ ДА ЯДЕ!!!
  : 3 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Видяла жабата ,че подковават коня и тя вдигнала крак...
  : 3 !
 • ИМПЕРИАЛИСТ 1.3 ИМПЕРИАЛИСТ преди 1 месец Профил на трол?
  Какъв ли? Ми купен...
  : 2 !
Последно в Актуално