X
 
 

Турция въвежда данък за хотелско настаняване

941 0
Турция въвежда данък за хотелско настаняване
Снимка: iStock
Турският парламент гласува изменение на закона за данъците върху услуги, който предвижда въвеждането на данък от 2% за хотелски престой от 1 април 2020 г., заяви говорител на парламента пред РИА Новости.

"Парламентът прие някои изменения в закона за данъците върху услугите, включително такива за двупроцентен данък за настаняване. Останалите членове от закона все още се обсъждат", каза източникът.

Турция със заплаха да продължи военните действия в Сирия

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заплаши, че Анкара може да възобнови военните операции в Сирия, съобщи БГНЕС, позовавайки се ...

Според него, след като законът бъде напълно приет, той ще бъде разгледан от специална комисия, която може да го приеме или изпрати за преразглеждане, предаде БГНЕС.

"Едва след одобрението на комисията, документът ще се счита за напълно готов да бъде изпратен за подписване от президента. От своя страна президентът може да използва правомощията си за преразглеждане или отмяна на определени членове от закона. Все още не може да се каже кога ще бъде напълно приет от парламента и комисията и изпратен до президента", добави представителят на пресслужбата.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители