Турската армия твърди, че е убила 55 членове на ИД

745
Турската армия твърди, че е убила 55 членове на ИД

Турската артилерия, разположена на границата със Сирия, е убила 55 членове на групировката "Ислямска държава" в северна Сирия. Това съобщава Анадолската агенция.

Артилерията обстрелва снощи позиции на ИД северно от град Алепо, като унищожи три установки за изстрелване на ракети и три военни коли, уточняват агенциите. Както отбелязва АФП, засега е невъзможно тези информации да бъдат потвърдени от независими източници.

Бомбардировките били предприети след като ракети, изстреляни според турските власти от ИД, паднали през последните седмици в пограничния турски град Килис и взели жертви сред местното население.

При всеки ракетен залп турската артилерия отговаря, като бомбардира позициите на ИД в северна Сирия, обяви турският генерален щаб. През последните седмици в провинция Килис са разположени допълнителни военни подкрепления.

Турският премиер Ахмет Давутоглу заяви през седмицата, че страната му е готова при необходимост да изпрати военни части в Сирия. Турция е споменавала в миналото за възможността да се намеси по суша, но изключва всякакви едностранни действия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com