Ужасна история: Лидерите на Хамас живеят в лукс, докато Газа мизерства

5180
Ужасна история: Лидерите на Хамас живеят в лукс, докато Газа мизерства
Снимка: Getty images

Лидерите са виждани в дипломатическия клуб и са снимани в частни самолети. Ръководството на Хамас беше в Катар по време на Мондиал 2022, съобщава New York Post. За разлика от това по-голямата част от населението над 2-та милиона жители в Ивицата Газа, която се управлява от Хамас от 2007 г., живее в ужасна бедност.

61-годишният Хания, ръководител на политическото бюро на Хамас, беше премиер на Палестина след изборите през 2006 г., въпреки че беше свален година по-късно. Той продължи да управлява Ивицата Газа до 2017 г., преди да се озове в Катар. Хания, баща на 13 деца, който оглавява една от най-богатите терористични групировки в света, притежава състояние на стойност над 4 млрд. долара. Двама от порасналите му синове, Мааз и Абдел Салам, живеят в луксозни хотели в Катар и Турция, според наскорошна публикация в социалните медии на израелското посолство в САЩ. Миналия месец американският конгресмен Майк Уолц призова Бил Гейтс да забрани на Хамас да отсяда във всеки хотел Four Seasons, включително този в Доха. Гейтс притежава пакет от акции в тази хотелска верига.

Също миналия месец хотел Four Seasons в Доха обяви, че Хания не е сред техните гости. Не е посочено дали той е отсядал преди това. Сред офертите на този хотел са апартаменти с изглед към морето, като цените започват от 900 долара на вечер.

Още: Ликвидиран е командир на "Хамас", държал като заложници 1000 цивилни в болница в Газа (ВИДЕО и СНИМКА)

Синът на Хания, Мааз, е известен като „бащата на недвижимите имоти“ в Газа заради колекцията си от къщи и сгради. Той води плейбойски живот в Турция, а тази година получи турски паспорт, съобщава "Израел днес". Друг лидер на групировката 67-годишния Халед Машал е любител на тениса на маса. Според съобщенията този милиардер живее луксозен живот в Катар, а също и в Турция.

Според израелското правителство Машал, който отправи глобална заплаха към евреите след клането на 7 октомври, има богатство за над 4 милиарда долара.

Израелското правителство изчислява, че 72-годишният Абу Марзук, високопоставен политически лидер на Хамас, който ръководи „службата за международни отношения“, притежава 3 милиарда долара. Марзук е смятан за втория в командването на Хамас. Той има магистърска степен по строително инженерство от университета в американския щат Колорадо и е арестуван в Ню Йорк, когато през 1995 г. американските имиграционни служители откриха името му в списък на терористи, подлежащи на наблюдение. Тогава бе пратен в център за задържане в Манхатън.

Катар отдавна оправдава присъствието на лидерите на Хамас на негова територия като част от подкрепата си за превръщането на терористичната група в "отговорна управляваща сила", според доклад на Фондацията за защита на демокрациите (ФЗД). Страната предоставя на Хамас между 120 и 480 милиона долара годишно, според доклад от октомври на базирана във Вашингтон организация с нестопанска цел, която изучава външната политика. Тези средства облагодетелстват лидерите на Хамас директно чрез схеми за заплати и рушвети и непряко чрез социални услуги и правителствени операции, които помагат на Хамас да поддържа политически контрол над Газа, казва се в доклада.

Още: Макрон обвини Израел в убийството на деца и жени. Нетаняху: "Хамас" ще ви убива утре в Париж

Катар не е единственият източник на пари за Хамас. Групата също така е взела близо 400 милиона долара през последните две години от ООН, която не признава Хамас за терористична организация. Агенцията на ООН за подпомагане и работа е предоставила на Хамас 380 милиона долара от 2021 г., според ФЗД. Голяма част от тези пари идват от администрацията на Байдън, която предоставяше 1 милиард долара до 2021 г. „Доларите на нашите данъкоплатци са отишли в ръцете на Хамас“, каза ФЗД, добавяйки, че администрацията на Тръмп е спряла американските вноски за Газа.

Египет: Евакуациите от Газа бяха преустановени днес

Израел ревизира броя на загиналите при атаката на Хамас на 7 октомври

Израел: 130 тунела под Газа са унищожени. "Хамас" се готви за дълъг престой под земята (ВИДЕА)

"Хамас" съобщи за жертви след израелска атака по болница. Израел: Там се укриват екстремисти (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Индонезиец загина от нападение на рядко срещан тигър

ООН призова за незабавно разследване на общите гробове около болници в Газа

Хамас: Преговорите за примирие се връщат в изходна позиция

Военният кабинет на Израел единодушно е одобрил разширяване на операцията в Рафах

Coldplay и Стинг скочиха в подкрепа на ирански рапър, осъден на смърт

Си Дзинпин примами Виктор Орбан с "любовни писма" и кеш

Филипините са напът да изгонят китайски дипломати заради изтекъл запис

Останки от плъхове бяха открити в японски хляб

Боеве в Рафах: Израел се хвали с убити от "Хамас", пациенти са изведени от болниците

ООН съобщи колко души са напуснали Газа заради нападенията в Рафах

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия