Южна Корея стреля по севернокорейски кораб в оспорвани води

3792
Южна Корея стреля по севернокорейски кораб в оспорвани води
Снимка: Getty Images / Guliver

Военноморските сили на Южна Корея обстреляха севернокорейски кораб, пресякъл спорната морска граница, разделяща двете враждуващи страни, съобщава Ройтерс.

Властите в Пхенян заявиха, че корабът е провеждал „рутинно“ учение, когато е навлязъл във водите, които Сеул твърди, че са южнокорейски. Корабът се е оттеглил без да отговори на огъня. Пхенян нарече инцидента „сериозна провокация“.

Жертви и разселвания на фона на продължаващи руски въздушни удари в Сирия

Руските въздушни удари в подкрепа на наземните офанзиви на сирийския режим в предградията в Източна Гута в Дамаск, продължават за поред...

Северна Корея отказва да признае морските граници в Жълто море, установени от Северната разграничителна линия, установена след Корейската война.

Въпреки, че севернокорейският лидер Ким Чен Ун изрази желание да се включи в дипломатическия диалог с южния си съсед, напрежението се разгаря през последните месеци след поредица от малки военни сблъсъци през август месец. Две седмици, след като взрив на мина рани двама южнокорейски войници в корейската демилитаризирана зона, Северна Корея отговори на последвалата пропагандна кампания на Южна Корея чрез артилерийски снаряд в граничния град Йончхон.

Мълчаливото споразумение за прекратяване на огъня, последвало инцидента, успя да осигури събирания на семейства, разделени от границата.

Автор: Руслан Трад

45 души загинаха при нова вълна от руски въздушни удари в Сирия

Най-малко 45 души са били убити при вълна от руски въздушни удари в северната част на държаната от сирийския режим провинция Латакия, з...

Снимка: архив

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com