В Сидни арестуваха лидера на австралийските казаци

4146
В Сидни арестуваха лидера на австралийските казаци
Снимка: iStock/Guliver

Семьон Бойков, лидерът на австралийските казаци, беше арестуван в Сидни, пише Daily Mail. Той е обвинен в нарушаване на съдебна заповед за неразкриване на информация, като се твърди, че е разкрил името на мъж, обвинен в сексуални престъпления срещу деца.

Горещият поддръжник на Владимир Путин е обвинен в нарушаване на заповед за неразкриване на информация за името на обвинен педофил на митинг за свобода.

Бойков, по прякор Австралийския казак, беше арестуван в дома си на 16 май. 32-годишният мъж е откаран в полицейското управление в Бърууд, където му е повдигнато обвинение за нарушаване на заповед за неразкриване на съдебна информация, съдействие и подбуждане към престъпление.

Гаранцията на Бойков беше отказана и той ще трябва да се яви в местния съд в Бърууд.

Твърди се, че руският патриот разкрил името на мъж, наскоро обвинен в сексуални престъпления срещу деца, пред хиляди хора, които се събраха на митинг за ваксинация срещу коронавирус в Circular Key в събота.

В понеделник Бойков излъчи собствения си арест в YouTube на десетки хиляди свои съмишленици и ги призова да „бомбардират” полицейския участък с обаждания, за да се уверят, че „с него всичко е наред“.

Преданата му съпруга Екатерина Бойкова оттогава стартира набиране на средства в PayPal за покриване на съдебните разходи и призова легионите поддръжници да дарят средства.

Когато полицията пристигна в дома му, Бойков веднага пусна излъчване в социалните мрежи, като се обърна към феновете за подкрепа.

"Това е сериозен въпрос: полицията е пред вратата. Искат да ме арестуват", каза той във видеото. "Така работи полицията. Тези, които разкриват педофили, са в беда. Това е недопустимо."

Отваряйки входната врата, полицаят съобщава на Бойков, че ще бъде арестуван, и настоява записът да бъде спрян веднага след като бъде задържан. Поддръжникът на руската държава спори с полицията няколко минути за снимките, но в крайна сметка се съгласява да ги последва.

„И така, момчета… завършвам предаването и ме арестуват“, казва той. „Ще съм в Бърууд. Можете да се обадите и да попитате как съм там. „Австралийски казак” отново е арестуван за проповядване истината и наричането на нещата с имената им."

Десетки фенове изразиха подкрепа за Бойков в социалните мрежи, като мнозина съобщиха, че са се обадили в полицейското управление.

Един мъж от Виктория каза, че полицията дори блокирала номера му за многократни обаждания.

В месинджъра на Telegram Бойкова по-късно благодари на абонатите за тяхната „непоколебима подкрепа“.

"Полицията отказва да предостави информация дали Сийдс (Симеон) ще бъде освободен от ареста тази вечер или не", написа тя. "Благодаря на всички, които се обадиха на полицията в Бърууд и изразиха подкрепата си. Продължавайте с добрата работа!"

В събота Бойков, заедно с хиляди други, участва в демонстрация в центъра на Сидни. В знак на протест срещу основните политически партии, присъстващите развяха червените знамена на английския търговски флот и знамената на бунта на Еврика (въстание на австралийски златотърсачи през 1854 г.).

Анализ: Санкциите на Байдън срещу Русия са нож с две остриета

По света се води активен дебат за това как отслабва тоталното господство на долара в международната финансова система. Много страни тър...

"Сутринта след изборите лидерите на Либералната партия ще имат лош махмурлук. Това важи и за лейбъристите", каза той на демонстрантите. "Сложете ги на последно място в бюлетината. И Зелените също. Време е да се отървем от всички тях."

Активистят се прочу по-рано тази година с публични демонстрации пред руското посолство в Сидни в подкрепа на инвазията в Украйна.

Бойков смята, че президентът Владимир Путин прави всичко както трябва.

А миналия януари Бойков призова лидера на руската опозиция Алексей Навални да бъде изпратен „в ГУЛАГ, за да бъде разстрелян“.

Превод: Ганчо Каменарски

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Властите в Газа с нови данни за броя на жертвите в Ивицата

Влачиха я гола по улиците: Съседки нападнаха жена в Индия (ВИДЕО)

Киргизстан: Вербуват се мигранти за извършване на терористични актове в Русия

Смъртни случаи заради хранителна добавка в Япония? Правителството разследва

Загинали при израелски обстрел в Южен Ливан

Заловиха трафикант и осем мигранти в Одрин, искали да избягат в България

Отмъсти на брат си: Жена удави 2-годишната си племенница

Ливан засипа ООН с жалби срещу Израел

Войната в Израел: "Хизбула" пак атакува, продължава рейдът в болница "Ал-Шифа"

Палестинци се удавиха, опитвайки да вземат помощи, пуснати в морето (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com