В Ухан възобновяват училище, но още откриват безсимптомни случаи на коронавирус

2679
В Ухан възобновяват училище, но още откриват безсимптомни случаи на коронавирус
Снимка: Getty Images/Guliver

Учениците в Ухан се върнаха днес, 6 май, в класните стаи, съобщи АФП. Те обаче трябва да носят задължително маски и преди влизане в училище да преминат през скенер за мерене на температурата, предаде БГНЕС.

Младежите трябва да седят на самостоятелни чинове, отдалечени на метър един от друг. Днес за първи път от месеци те успяха да видят на живо и учителите си, с които се срещаха само онлайн по време на дистанционното обучение.

Отварят училищата в големите китайски градове

По-големите ученици в най-големите градове в Китай започват да се връщат в училищата си след карантината заради коронавируса, предаде В...

Връщането в училище е последната стъпка към постепенното нормализиране на живота в Ухан и околностите на провинция Хубей. Градът, в който в края на миналата година се появи коронавирусът, преди да се разпространи по целия свят, беше затворен за 76 дни и отвори отново миналия месец.

Днес на училище отидоха учениците от последните класове в професионалните училища и тези, на които предстоят кандидатстудентски изпити. Все още не са обявени датите за връщане в училище на по-малките ученици.

Местната власт заяви, че всички ученици и преподаватели трябва да бъдат тествани, преди да се върнат в училище, а сградите трябва да бъдат почистени и дезинфекцирани. На места е въведено изискването ученици и учители да пристигат по различно време на училище. Местните медии съобщават, че някои училища са реорганизирали класните стаи, така че в едно помещение да се намират по-малко ученици.

Отбелязва се, че нито един човек не допуснат да влезе в училище, ако термичните скенери са засекли повишена температура.

Всички пациенти с COVID-19 са изписани от болниците в Ухан

Всички пациенти с коронавирус, хоспитализирани в китайския град Ухан, в който за първи път бе регистрирано огнище на инфекцията, бяха и...

През последните месеци инфекциите в цял Китай намаляват и повече от месец т.е. 32 дни няма съобщения за нови видими случаи в провинция Хубей. Но в провинцията все още има 633 безсимптомни случая, които са под медицинско наблюдение, след като нови 16 такива бяха открити във вторник (5 май), а 33 бяха освободени от карантина, уточнява Радио "Китай".

Предвижда се "Шанхай Дисниленд" да отвори отново следващата седмица, след като са подобрени мерките за безопасност, включително температурен скрининг и социално дистанциране.

Въпреки това на чужденците все още им е забранено да влизат в страната, тъй като Китай работи за овладяване на зараза, пренасяна от чужбина. Китайските граждани, които се връщат у дома, трябва да останат под карантина 14 дни.

Още: "НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 6 май"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Автобус с българска регистрация се преобърна в Турция, има пострадали (СНИМКИ)

Най-могъщият човек в Иран

Катастрофата в Дубай: резултат от изкуствени дъждове?

Иранските власти предупреждават: Внимавайте за крокодили

Вулканът Руанг отново изригна в Индонезия (ВИДЕО)

Земетресение в Егейско море край Измир

НАСА: Китай крие военна дейност в Космоса

Иран омаловажава последиците от удара в Исфахан, твърдят израелски източници

Apple изтрива WhatsApp и Threads от китайския магазин за приложения по нареждане от Пекин

Земетресение от 4,6 удари Северен Иран

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com