Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Висши военни подновиха диалога за края на мисията на САЩ в Ирак

12 февруари 2024, 09:59 часа • 1178 прочитания

Американско-иракската висша военна комисия поднови диалога си за прекратяването на мисията на ръководената от САЩ международна коалиция в Ирак. Новината съобщава Анадолската агенция, позовавайки се на Иракската информационна агенция. 

Припомняме, че коалицията беше създадена под ръководството на Щатите и срещу терористичната групировка "Ислямска държава".

Подновяването на диалога

Срещата на комисията е била свикана „за оценка на военната ситуация, нивото на опасност и за определяне на график за постепенно намаляване, което прекратява мисията на коалиционните сили в страната“. ОЩЕ: След удар с дрон: САЩ ликвидира лидер на проиранска въоръжена група в Багдад

Как ще стане това?

„Въз основа на тези срещи ще бъде формулиран график за съзнателно и постепенно намаляване, което ще доведе до приключване на мисията на международните коалиционни сили“, обяви говорителят на главнокомандващия иракските въоръжени сили генерал-майор Яхя Расул.

Вече имат споразумение

Припомняме, че по-рано Ирак обяви, че е постигнато споразумение със САЩ за установяване на график за края на военната мисия на коалицията. ОЩЕ: Иран: САЩ направи стратегическа грешка

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес