Застреляха опозиционер от Таджикистан в Истанбул

15075
Застреляха опозиционер от Таджикистан в Истанбул

В Истанбул е убит видният представител на опозицията на Таджикистан Умарали Куватов, съобщи турският новинарски портал Haberler.com, цитиран от ТАСС.

Според информацията Куватов е убит с един изстрел в главата докато се разхождал в парка. Не се съобщават други подробности.

Турция и Катар ще си сътрудничат във военната сфера

Връзките между Турция и Катар се засилват все повече и то в различни сфери. Комисията по международните работи на турския парламент е о...

През януари Душанбе настоя Анкара да експулсира избягалия лидер на опозиционната "Група 24", бизнесмена Умрали Куватов. През декември миналата година той е арестуван в Истанбул по искане на главната прокуратура на републиката, която обяви, че издирва изпадналия в немилост политик, а водената от него "Група 24" бе определена за екстремистка.

Лидерите на тази група, извън територията на страната, призова сънародниците си чрез социалните мрежи да се съберат на централния площад в Душанбе на 10 октомври 2014 година на протестен митинг с лозунги за честни избори, за оставката на президента Емомали Рахмон и срещу корупцията.

Митингът не се състоя, но властите предприеха безпрецедентни мерки за сигурност, а след това, включително превантивно, извършиха арести по подозрения за участие в екстремистка организация трима граждани на републиката.

Снимка: архив

Турската лира продължава да се обезценява

Турската лира продължава да се обезценява и днес достигна нов исторически минимум спрямо долара, преминавайки 2,60 лири за долар. Спадъ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com