7 идеи как да организирате вашето страхотно грил лято

24590
7 идеи как да организирате вашето страхотно грил лято
Снимка: iStock/Guliver

Лятото е зад ъгъла, а това означава, че е време да запалите скарата и да преместите партито навън. Независимо дали предпочитате спокоен семеен уикенд сред природата, или пък шумна приятелска компания около барбекюто, ето няколко полезни идеи как да организирате наистина запомнящо се грил лято.

1. Изберете място и час

Страхотните грил партита са лесни за изпълнение, стига да имате „план за действие”. Те могат да се проведат в двора на вилата, терасата на апартамента, а защо не и на поляна в планината или на плажа? Разбира се, за тази цел ще трябва да помислите за грил с колелца, приспособени за трева, който да разполага и със скара за въглища.

Грил Tepro Grillmeister с колелца, регулируем въздушен поток и оптимална настройка на температурата от 17 май в Lidl.

Следващата стъпка от планирането на вашето грил парти е да изберете час, който да отговаря на нуждите на вашите гости. Ако се събирате само с възрастни, заложете на по-късни часове, например 18-22 часа. Ако каните семейства с деца, тогава направете барбекюто по-рано – между 16 и 20 часа, защото повечето малчугани спят следобед.

2. Изберете менюто

Придържайте се към класиката – крилца, ребърца, наденички и шишчета са добър избор.. Разбира се, менюто зависи и от предпочитанията на гостите, но е важно да предложите разнообразие на месо – телешко, пилешко, свинско, а защо не и риба? Ако се затруднявате с приготвянето на някое от тях, ето малко грил съвети.

Температурата на скарата е най-важна, като от съображения за сигурност тя трябва да е над 80 градуса, независимо от месото. Оттам нататък всяко месо си има своите специфики: Телешкото трябва да се обръща на всеки 40-50 секунди и да се пече в продължение на 14-15 минути, в зависимост от дебелината на месото. Свинското се пече по-дълго, като ребърцата изискват поне 30-40 минути. На пилешкото месо му трябват около 10-12 минути, в случай че няма кости, тоест гърди или шишчета. Бутчета и крилца – средно 20 минути. Рибата пък се пече най-бързо – 8-10 минути, ако сте избрали филе и 20 минути за цяла риба.

От 17 май в Lidl можете да откриете богата селекция на меса и риби, с които да приготвите вашето грил меню. Научете повече ТУК!

3. Не забравяйте маринатата

Маринованото месо на скара е истинска наслада за сетивата! С правилните съставки и няколко трика можете да засилите вкуса, без значение дали е говеждо, пилешко, агнешко или свинско. Солта и олиото са двете основни съставки на всяка марината. Солта гарантира, че месото може да поеме маринатата, затова не пестете от нея. Можете също да добавите соев сос, горчица, барбекю сос и захар под някаква форма (например мед) като допълнителни „усилватели” на вкуса. В комбинация с 3-4 скилидки чесън и малко нарязани подправки, гарантираме ви, че месото ще е неустоимо!

Горчица и сос барбекю без добавени консерванти от 17 май в Lidl.

4. Обърнете внимание на гарнитурата

Гарнитурата изобщо не е за пренебрегване, ако искате наистина страхотно грил парти! Купете малки царевици (или нарежете голям кочан), увийте ги във фолио за грил и ги поставете върху скарата за поне 20 минути. Същото важи и за картофите, които имат наистина уникален вкус, когато са печени на скара.

Фолио за грил, което е топлоустойчиво, с двустранно противозалепващо покритие, за многократна употреба от 17 май в Lidl.

5. Помислете за напитки

Не е нужно да се изхвърляте със сложни за приготвяне коктейли Напитки като бира, вино и сокове са най-подходящи за грил парти. Най-добре съчетайте рибата и пилешко месо с охладено бяло вино или розе. Можете да си направите и освежаваща сангрия, като смесите бяло вино, сода, плодове по избор и лед. Червените меса, приготвени на грил, се комбинират отлично със студена бира. Голямото чудене идва и с въпроса „Ще ни стигнат ли?” По правило, когато пазарувате напитки за гости, трябва да броите по 3 броя на човек, независимо дали става дума за вода или бира.

От 17 май в Lidl можете да намерите различни видове бира и безалкохолни напитки. Научете повече ТУК!

6. Сервирайте със стил

В духа на грил партито сервирайте месото в рустик стил, а именно върху дървени дъски за рязане. А за да го направите като истински майстори и да ви е по-лесно, използвайте специални прибори за грил.

 

Прибори за грил от неръждаема стомана и в куфар за удобно съхранение от 17 май в Lidl.

7. Обърнете внимание на осветлението

Ако сте решили да събирате компанията в по-късните часове, със сигурност ще имате нужда от външни осветителни тела, особено около скарата. За щастие, има специални LED лампи за грил, които са с гъвкаво рамо и практична стойка.

LED лампи за грил с гъвкаво рамо до 360°, практична магнитна стойка и висококачествен алуминиев корпус от 17 май в Lidl.

 

Вземете си всичко необходимо и демонстрирайте грил уменията си в компанията на близки и приятели. И не забравяйте, че най-важно е да се забавлявате. А ТУК може да разгледате още интересни грил предложения от Lidl.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com