Дивно многообразие във „Величието на сезоните“ по Viasat Nature

1765
Дивно многообразие във „Величието на сезоните“ по Viasat Nature
Снимка: Viasat World

Проследете „Величието на сезоните“ по Viasat Nature с премиерата на 20 декември, понеделник, в 18:00 часа с повторение в 22:35 часа на същия ден.

Тази поредица разказва за необикновеното естество на четирите великолепни сезона на планетата Земя и за това как животните и растенията се справят с новите предизвикателства, които им поднасят. Във всеки епизод разглеждаме по един сезон - всеки със своя вълшебна и драматична индивидуалност - и разкриваме как различните животни трябва да намерят своите необикновени начини да се справят. През всеки сезон животните трябва да намират достатъчно храна, партньори, да отгледат малките си и да се справят с непостоянните климатични условия - и за да превъзмогнат изпитанията на всеки сезон и да процъфтяват, те разполагат с удивителни трикове.

Видео за „Величието на сезоните“ по Viasat Nature

Вижте как различни животни се приспособява към ниските температури, за да оцелеят през зимата: арктическите лисици могат да бъдат намерени навсякъде в арктическата тундра от Европа през северна Азия до Северна Америка. Малките им уши и тънките им крака намаляват загубата на топлина. И дори малките им лапички са покрити с козина. Дори при температури до -70° градуса, те се чувстват относително комфортно.

Във Финландия на полярната окръжност температурите могат да паднат до -45° градуса. Тук живее един от най-малките хищници на света: невестулката. Тя е миниатюрна, дълга само около 20 см. Козината й я прави почти невидима в снега. Страхотна е за прикритие от хищниците, но не е достатъчно дебела, за да пази от снега. Снегът, обаче, е 95% уловен въздух и самият той й служи като гигантско одеало.

 

Освен хората, японските макаци за другите човекоподобни същества, които живеят по-северно от които и да е други примати. Козината им е необикновено дебела, за да ги предпазва от смразяващите температури. Колкото по-студено става, толкова повече допълнителни калории са нужни на макаците, за да се топлят.  Способни са да ядат всичко, дори кора на дървета. Точно под повърхностния слой има беловина, в която дърветата складират безценни хранителни вещества. Тя им осигурява така нужните калории, за да оцелеят.

Ще видим още бизони, койоти, лисици и вълци в Северна Америка, сърни и сьомга в Русия, панди и маймуни в Китай, пингвини и тюлени на Антарктика и още много!

„Величието на сезоните“ дебютира по Viasat Nature на 20 декември, понеделник, и ще се излъчва всеки ден от 18:00 часа с повторение в 22:35 часа на същия ден.


 

Viasat Nature оставя природата да разкаже собствената си вдъхновяваща приказка – красива и удивително жестока. С убедителни истории от хора, които са свидетели на събитията, отблизо, лично и с много емоция. За пълната програма следете www.viasatnature.bg. Следете ни и на www.Facebook.com/ViasatNatureBG

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com