ЖИВОТ В СЕНКИТЕ

5930
ЖИВОТ В СЕНКИТЕ
Снимка: Epic Drama

Впечатляващ нов шпионски трилър с арена на действието Хелзинки от епохата на Студената война дебютира по Epic Drama на 27 август

Създаден от тандем майка и дъщеря, Кирсти и Катри Манинен, стилният трилър в десет части „Живот в сенките“ е базиран на действителната битка между КГБ и ЦРУ за контрол над Финландия в навечерието на президентските избори през 1955 г.

След Втората световна война тази малка скандинавска държава се оказва бойно поле в най-големия световен конфликт. За да се съхрани, държавата трябва умело да лавира между двете суперсили, които не биха спрели пред нищо, включително тотална война, за да поемат контрола.

Добре дошли в „ЖИВОТ В СЕНКИТЕ“! В 50-те години на 20-ти век най-горещата точка в Студената война не е Вашингтон, нито пък Москва, а Хелзинки, Финландия.

Главният женски персонаж Хелена Коронен (в ролята е Emmi Parviainen, която получи номинация за „финланските Еми“ за превъплъщението си), е млада финландка, която учи в Ню Йорк, когато е атакувана от мистериозен нападател. Току що завърнала се от САЩ и преследвана от смътни спомени от детството, тя се обръща към дядо си (в ролята Hannu-Pekka Björkman) за отговори.

Той не е просто загрижен за нея; той е заместник началник на Финландската тайна полиция, „Юмрукът“ – топ секретна организация, натоварена със задачата да опази неутралитета на страната. Когато нещата се оплитат и личният и професионалният живот на Хелена се сблъскват, тя решава, че единственият начин да разбере истината е да излезе на първа линия като се присъедини към „Юмрукът“.

Светът на „Живот в сенките“ е мрачен и брутален; не му липсват влизания с взлом, избягване на смъртта на косъм и солидна доза насилие, а исторически факти и художествена измислица се преплитат умело в десетте части на поредицата. Така Хелена и „Юмрукът“ се срещат с реално съществували личности като финландския президент Паасикиви и премиер министъра Кеконен, докато се опитват да предотвратят превес на която и да е от враждуващите страни.

Макар, че Финландия като цяло успява да се справи с предизвикателството, не всички герои от „Живот в сенките“ ще имат този късмет!

„Живот в сенките“ дебютира по Epic Drama на 27 август, в 22:00, с повторение в събота в 22:45.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com