Крими кралицата става детектив в „Агата и проклятието на Ищар“ по Epic Drama

6196
Крими кралицата става детектив в „Агата и проклятието на Ищар“ по Epic Drama
Снимка: Epic Drama

Истинско пиршество за зрителите на Epic Drama е новият телевизионен филм Агата и проклятието на Ищар“, който дебютира по ТВ канала на 26 юни, събота, в 22:00 часа с повторение на 28 юни от 23:30 часа.

Продуциран от съпрузите Том и Емили Далтън, актьорският състав включка английската актриса Линдзи Маршал (Клеопатра в „Рим“ на НВО, „Часовете“) като прословутата Агата Кристи и младият Джона Хауер-Кинг („Свят в пламъци“ по Epic Drama, „Малки жени“), в ролята на красивия историк Макс Малоуан.

В зимата на 1928 г. в южен Ирак, екип от британски археолози, начело с Ленард Ули, заедно с асистентите му – Макс и Пърл, разкриват обект в пустинята, който съдържа изобилие от древни вавилонски артефакти, включително плоча с проклятието на Ищар, изсечено на нея.

Трейлър на „Агата и проклятието на Ищар“ по ТВ канал Epic Drama

Наранена от развода си и несправяща се със славата и успеха, Агата Кристи пътува за Ирак, където скоро се оплита в история с убийство, интриги и любов.

Две години след сензацията, която предизвиква с 11-дневното си изчезване, Агата пристига в Багдад в търсене на утеха и спокойствие. Това, което намира, обаче, е привлекателният млад археолог Макс - с рана от куршум на главата.

Попаднала в сърцето на упадъчната общност от чужденци, Агата е обсадена от завистливи колеги, корумпирани чиновници, трафиканти на антични предмети и местно население, на което кражбата на културното им наследство никак не се нрави. 

Докато броят на труповете расте все повече, а Агата се влюбва все по-силно в Макс, става все по-очевидно, че ключът към разплитане на мистерията е някъде извън стените на колониалното имение на Мармадюк, Лорд Понсънби (в ролята Рори Флек Бърн, „Блудници“ по Epic Drama, „Академия за вампири“): явно има някой, който никак не го е грижа нито историята, нито за хората в нея. Агата, обаче, се оказва достаен негов противник.

„Агата и проклятието на Ищар“ взима парче от истинската история на действителната Агата Кристи и го превръща в мистерия с убийство, изобилстваща от напрежение, екшън и романтика.

Epic Drama премиерата е в събота, 26 юни от 22:00 часа, с повторение на 28 юни от 23:30 часа.

Epic Drama е ТВ канал от семейството на Viasat History и TV1000, посветен на най-добрите драматични сериали в епоха от последните години, достъпен в Булсатком на позиция 433 за IPTV и HD приемниците и на 76 за SD приемниците, в мрежата на А1 България на позиции за DTH – 60, за DTV (кабелна) – 214, за IPTV (Premium) – 201, както и във VIVACOM EON TV. За всички оператори, които предлагат Epic Drama в мрежите си и програмата на ТВ канала посетете www.epicdrama.bg.

Следете и www.Facebook.com/EpicDramaBG и www.Instagram.com/EpicDramaBulgaria

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com