Сезон на Рим и Изгубеният свят на Ангкор Ват по Viasat History

5324
Сезон на Рим и Изгубеният свят на Ангкор Ват по Viasat History
Снимка: Viasat World

Този май с Viasat History ще посетим един европейски град с необикновена история: Рим. Нека отидем далеч назад във времето с филма в две части „Безмилостната война на Цезар“ - в дните на Юлий Цезар, за да изследваме неговия глад за власт и как той е довел римската армия до ръба на поражението. Да изследваме революционните изобретения, създали огромната Римска империя и служещи и до днес като вдъхновение за архитектите – с „Римски мегаструктури“ в 3 епизода от 13 май. Накрая да напуснем сушата, за да разгледаме по-отблизо Бая, най-големият подводен археологически обект в света, който често е наричан Римската Атлантида – на 20 май.

Сезонът на Рим по Viasat History е всеки петък от 22:00 с начало 6 май. Не пропускайте, обаче, „Изгубеният свят на Ангкор Ват“ в две части още на 1 май, неделя, от 22:00 часа.

Безмилостната война на Цезар

Премиера в петък 6 май от 22:00 ч.

 

Брой епизоди: 2 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Caesar's Doomsday War

Година: 2021

 

Неумолимият стремеж на Юлий Цезар към властта го изправя срещу могъща сила - закалените в битки племена на Галия, които някога са бродели из Франция. Римският генерал иска да затвърди властта си в Рим и решава, че военните победи и завоевания са неговият път към върха. Той се заема да постави цяла Галия под свой контрол, предизвиквайки поредица от събития, които ще доведат армията му до ръба на поражението. В продължение на векове оттогава истината за точно случилото се е била обвита в мистерия. Почти всички доказателства за така наречените „галски войни" идват от повествование, написано от самия римски генерал. Сега историци и археолози търсят истината за завоеванието на Цезар над варварите.

Римски мегаструктури

Премиера в петък 13 май от 22:00 ч.

 

Брой епизоди: 3 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Roman Megastructures

Година: 2021

 

50 г. пр.н.е.: Юлий Цезар властва над Галия, но това не е обикновено военно завоевание. Рим иска да разпространи славата на своето величие, като донесе цивилизация на победените варвари, които вече са част от неговата империя. Новата територия на Рим се трансформира чрез огромни строителни проекти, включително акведукти, пътища, бани, амфитеатри и арени. Този сериал изследва три града, в които днес се намират останки от тази изобретателна цивилизация. Чрез използването на компютърно генерирани изображения, архивни кадри, въздушни снимки и експертни свидетелства, трилогията разкрива тайните на тези чудеса на римското инженерство.

Бая - Атлантидата на Рим

Петък 20 май в 22:00 ч.

 

Брой епизоди: 1 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Baia - The Atlantis of Rome

Година: 2021


Бая, с три пъти по-голяма площ от Помпей, на около 15 км от Неапол и в рамките на вулканичната зона на Флегрейските полета, е най-големият подводен археологически обект в света. Потъналите останки от Бая са защитени чрез създаването на археологически парк, който е дестинация за нов вид подводен туризъм, но механичното и биологично действие на морето сериозно застрашава този обект на световното наследство. Мултидисциплинарен екип от учени и техници работи за опазването на потъналите останки, а архитекти и археолози картографират и изследват мястото, което все още не е разкрило всичките си тайни и чудеса, скрити на морското дъно - досега само 30% от съкровищата му са извадени наяве.

Изгубеният свят на Ангкор Ват

Премиера в неделя 1 май от 22:10 ч.

 

Брой епизоди: 2 x 60 мин.

Оригинално заглавие: The Lost World of Angkor Wat

Година: 2021


Древният град Ангкор в Камбоджа някога е бил най-големият метрополис в света, дом на близо един милион души. В сърцето му е грандиозният храмов комплекс Ангкор Ват, най-големият религиозен паметник в света. Кои са хората, построили този емблематичен древен обект, и докъде се е простирала тяхната огромна империя? Водещи световни археолози комбинират сканиране с лидар с изследвания на място и нови разкопки, за да разкрият грандиозни храмови комплекси, огромни градове и сложни хидравлични инженерни схеми, погребани дълбоко в джунглата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СЕМЕЙНИ ЗАБАВЛЕНИЯ - #ВКЪЩИ:

Дълбините на Австралия, Шотландия: новата дива природа и Скритият вулкан по VIASAT NATURE

Проф. Бетани Хюз се завръща по Viasat History със Съкровищата на БЪЛГАРИЯ и още

Домина, Мърдок, Мис Скарлет и херцогът – най-нови сезони по EPIC DRAMA

Австралийски търсачи на сапфири и Реставраторите от Долината на ръждата отново по VIASAT EXPLORE

Дивите ирландски острови и мечки в Трансилвания по VIASAT NATURE

Тайните на древните мъртъвци и Военни истории по VIASAT HISTORY

Epic Drama представя МЕГРЕ в две завладяващи криминални истории в Париж от 50-те години

TV1000: Кунг Фу Панда, още анимации и седмица комедия след седмица на Спилбърг

Домина, Скарлет, Мегре и още по EPIC DRAMA

Топ летци, екстремни дърводелци и лов на съкровища по VIASAT EXPLORE

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com