Три сериала в епоха на ръба на века

6587
Три сериала в епоха на ръба на века
Снимка: Epic Drama

„Кръв във Виена“, „Криминалните случаи на Мърдок“ и „Вавилон в Берлин“ по Epic Drama са вълнуващо пътуване назад във времето между 19-ти и 20-ти век

 

Виена, 1906 г.: разцвет на философията, науката и изкуството, където култури и идеи се сблъскват в сладкарниците и оперните театри. Англичанинът Макс Либерман е изключителен млад студент на известния психоаналитик Зигмунд Фройд.

Макс се свързва с Оскар Райнхард - полицейски инспектор, който се опитва да реши особен случай, и се съгласява да му помогне да разследва поредица от необичайни и смущаващи убийства.

Наблюдателността и необикновените способности на Макс в областта на криминалистиката, заедно с дълбоките му познания за човешкото поведение и ум, им помагат да разкрият най-мистериозните случаи във Виена.

Последният епизод на „Кръв във Виена“ е по Epic Drama в неделяот 22:00 часа, а цялата трилогия можете да видите в три поредни нощи, на 29, 30 и 31 юли след 23:30 часа.

Сниман изцяло във Виена, минисериалът „Кръв във Виена“ проследява Макс Либерман. В ролята е английският актьор Матю Биърд от The Imitation Game, като брилянтния студент по медицина, последовател на Фройд, английски евреин, преместил се във Виена, очарован от идеята да изследва психопатични типове отблизо.

 

Самият Уилям Шатнър (познат от един от най-любимите ни сериали на всички времена, „Адвокатите от Бостън“) се появява в ролята на известния писател Марк Твен в девети сезон на „Криминалните случаи на Мърдок“, който е с премиера по Epic Drama на 3 август, понеделник, в 21:15 часа!

Настъпва 1903 г. Детектив Мърдок и екипа все още не могат да се примирят с ареста на полицай Джордж Крабтри.

От вътрешността на затвор с максимално ниво на сигурност до космическото пространство, новият сезон на суперуспешния канадски сериал в епоха изследва нови светове и мистериозни случаи. Междувременно шокираща смърт води до огромна промяна в света на полицейското управление.

Мърдок и колегите му продължават да решават нерешими загадки, изправяйки се лице в лице с какви ли не драми - от невъзможен банков обир до заплаха за унищожение на Канада, като през цялото време запазват своето остроумие, мъдрост и изобретателност.

Можете да наваксате с оставащата половина от сезон 8 всяка делнична вечер от 20:30 часа по Epic Drama. Следете www.epicdrama.bg за програмата в събота и неделя, когато има маратони на цели предходни сезони.

В ролята на партньорката на Мърдок в една от най-дълголетните и обичани ТВ двойки е очарователната актриса Хелейн Джой, която направи специален тур на снимачната площадка на сериала в Торонто за българските зрители; можете да го видите „Вкъщи с детектив Мърдок и неговите криминални случаи по Epic Drama“

Малко по-напред във времето, Берлин през 20-те години на 20-и век е дом на талантливите, амбициозните и суетните, но под бляскавата повърхност обеднелите маси жадуват за по-добър живот. Това е времето на организираната престъпност и политическия екстремизъм. Старите военни елити още не са се оттеглили, докато още по-страховито чудовище надига глава.

Гереон, полицейски служител в Кьолн, е нов в отдела за борба с дрогата и проституцията в монументалната полицейска централа на Берлин. Макар да изглежда спокоен и искрен, той носи голям товар. Отделът се управлява от Бруно Волтер, лоялен и грижовен колега, чиито тайни мотиви се превръщат в сериозна заплаха.

Между двамата мъже е Шарлът - интелигентна млада жена, която е принудена да води двойнствен живот.

„Вавилон в Берлин“, който е по Epic Drama всеки делничен ден след 23:30 часа, прелива от талант. Актьорите и създателите имат биографии, отрупани с отличени заглавия като "Бягай, Лола", "Сбогом, Ленин!", "Животът на другите" и грандиозни ТВ успехи като "Короната". Нашата любимка, обаче, е актрисата в главната роля – Лив Лиса.

Epic Drama е ТВ канал за исторически драматични сериали от семейството на Viasat History и TV1000, достъпен в Булсатком на позиция 433 за IPTV и HD приемниците и на 76 за SD приемниците, в мрежата на А1 България на позиции за DTH – 60, за DTV (кабелна) – 214, за IPTV (Premium) – 201, в ТЕЛЕКАБЕЛ - на HD позиция 228, в NetWorx – на позиция 230, в София – в NET1 на 137 канал във VIVACOM TV на позиция 55 за DTH TV 2L и на 76 за IPTV в пакет TV 2L+.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com