Творческият екип на Viasat World със злато и сребро от наградите Promax

2377
Творческият екип на Viasat World със злато и сребро от наградите Promax
Снимка: Viasat World

На 18 ноември криейтив екипът, базиран в Лондон, на медийната компания Viasat World бе отличен със злато за ID-тата на ТВ канала Viasat Explore в категорията 'Best Channel ID' на годишната виртуална церемония на Promax Global Excellence наградите.

"Историите, които Viasat Explore показва, са базирани на действителни случки, екстремни приключенства и впечатляващо инженерство. Трябваше да създадем поредица от ID-та на ТВ канала, фокусирани върху логото, които дават усещане за средата, в която нашите герои от реалния живот работят и съществуват,“ казва Пол Евънс, творчески вицепрезидент на Viasat World.

“В година на пандемия, когато live action снимки бяха невъзможни, по-важен от обикновено се оказа първокласният 3D видео дизайн, за да бъде изобразена динамиката и автентичността на канала – от бурни океани през заледени магистрали до прашни кариери."

Наградата бе връчена на Пол Евънс и Симоне Хайнек от Viasat World, Стив Симъндс, творчески директор на Weareseventeen, и Дейвид Джонстън, творчески директор на Echoic.

Вижте отличените с Promax злато ID-та на Viasat Explore ТУК.

Viasat Explore 2021 Idents from Viasat World Ltd on Vimeo.

Творците на Viasat World бяха удостоени и със сребърна Promax награда за промото на предаването по Viasat History „Епидемия: голямата чума“ в категорията „Най-добро промо за Документално или научно-популярно развлекателно предаване“.

"Събитията от 2020 г. ни дадоха възможност да се вгледаме в една друга пандемия от историята. Лекарите с черни маски, изобразени в поема, разкриват, че времената, в които живеем, не са уникални; Напротив, има някои поразителни сходства,“ коментира Пол.

„За по-малко от две седмици успяхме да нарисуваме и анимираме това видео; искахме да предизвикаме емоционална реакция, без да проявяваме липса на чувствителност към случващото се в момента. Успешно осъществихме мисията на канала ни (бел. Ред. Viasat History) да задава въпроса какво можем да научим за себе си като се вглеждаме в миналото.“

Заслугата е на Пол Евънс, Ана Сабти, Симоне Хайнек и илюстратора Дейвид Рууни.

 

Видеото за „Епидемия: голямата чума“ по Viasat History, отличено с Promax сребро YouTube канала на Viasat World България.

Viasat History съживява историята с увличащи документални предавания, със свеж и модерен поглед към историята. ТВ каналът отвежда зрителите на пътешествие през времето с интелектуални и задълбочени предавания, които едновременно развличат и провокират умовете. Фокусът пада върху европейската история, като разкрива тайни от миналото и обяснява как то ни определя днес. Следете на www.viasathistory.bg и на https://www.facebook.com/ViasatHistoryBG 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com