Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

V като вендета, 2 димящи дула, Натали Портман, Дженифър Конъли и още по TV1000

28 май 2022, 01:26 часа • 10114 прочитания

Този юни по TV1000 никак няма да е скучен. Всяка петък вечер е бойна вечер с филми като V като Вендета“ с Натали Портман, „Нинджа убиец“ и „Легендата за пияния майстор“. Касови екшън заглавия, обаче, могат да се видят и във всяка друга вечер от седмицата – например „Четирима братя“ – на 13 юни, понеделник. В същия дух, но и с характерния Гай Ричи стил ще се включат „Две димящи дула“ на Гай Ричи – от 16 юни, четвъртък.

Вече традиционната режисьорска панорама през юни е посветена на Дейвид Финчър с „Паник стая“ с Джоди Фостър, „Социалната мрежа“ и култовия „Зодиак“. За почитателите на драматичния жанр дебютират две нови заглавия – „Четецът“ с Кейт Уинслет и филмът на месеца – „Реквием за една мечта“ с Дженифър Конъли и Джаред Лето – от 23 юни.

Реквием за една мечта с Дженифър Конъли и Джаред Лето

Реж. Дарън Аронофски По TV1000 от четвъртък, 23 юни от 22:00 часа

Вдовицата Сара Голдфарб мечтае да се покаже в шоу игра по националната телевизия, облечена в любимата си червена рокля. С годините обаче тя е напълняла, и за да отслабне по-бързо се обръща към лекар. Той й предписва хапчета, към които тя постепенно става зависима.

Нейният син, Хари Голдфарб, продава хероин по улиците на Ню Йорк, опитвайки се по този начин да осигури по-спокоен и сигурен живот за себе си и приятелката си Мериън (Дженифър Конъли). След това безметежно лято на приходи и радост те посрещат едни сурови есен и зима, след които пролетта никога няма да настъпи отново.

В ролята на Хари е Джаред Лето. За да влезе в нея, той отслабва 11 кг. И се сприятелиява с истински хероиново пристрастени.

  • Препоръката на режисьора Дарън Аронофски към Джаред Лето и Марлон Уайънт е да се откажат от захарта и секса за 30 дни, за да вникнат в същността на желанието.

V като вендета с Натали Портман и Хюго Уийвинг

Сценаристи: Лана Уашовски, Анди Уашовски

По TV1000 от петък, 10 юни в 22:00 часа

Създателите на трилогията „Матрицата” ни предлагат своето завладяващо и безкомпромисно виждане за бъдещето, базирано на оригиналната графична новела. Натали Портман е в ролята на Иви, момиче от работническата класа, което трябва да реши дали нейният герой не се е превърнал в същото зло, срещу което се бори.

Хюго Уийвинг е в ролята на „V” – дързък и харизматичен борец за свобода, жадуващ да отмъсти на тези, които са го обезобразили. А Стивън Риа играе детективът, който ръководи отчаяната акция по залавянето на „V”, преди той да е подпалил огъня на революцията. Залозите се вдигат. Гневът експлодира. На чия страна сте? В света на „V” няма неутрални зони.

Видео за рубриката екшън петък вечер по TV1000

Четирима братя с Марк Уолбърг, Тайрис Гибсън, Андре 3000, Гарет Хедлънд, Терънс Хауърд

Реж. Джон Сингълтън

По TV1000 от понеделник, 13 юни в 22:35 часа

В Детройт четирима братя се събират, за да разберат, че между тях съществува връзка по-тънка от кръвната… След като майката, която ги е осиновила, бива убита по време на пладнешки обир в магазин, братята Мърсър – разпаленият Боби и спокойният Ейнджъл, семейният бизнесмен Джеремая и агресивният Джак се събират след дълги години раздяла, за да потърсят справедливост и мъст за нейната смърт. След като откриват кой е убиецът, разбират че техните стари методи да правиш бизнес имат своите нови последствия.

  • Филмът е базиран на уестърна на Хенри Хатауей ‘The Sons of Katie Elder’ (1965).
  • В ролята на трима от братята влизат музиканти, които са станали актьори: Марк Уолбърг, Тайрис Гибсън и Андре 3000.
  • По ирония Гарет Хедлунд пък, който е в ролята на четвъртия брат, е актьор, превърнал се в музикант.

Две димящи дула с Джейсън Стейтъм, Вини Джоунс, Стинг

Реж. Гай Ричи

По TV1000 от четвъртък 16 юни в 22:00 часа

Когато хитроумният чаровник Еди, син на суровия собственик на бар Джей Ди, разваля в игра на карти плановете на врага на баща си - краля на порното Хари „Сатъра" - той има една седмица, за да изплати дълга си от 500 000 лири или ще загуби пръстите си... същото очаква и приятелите му Том, „Бекона" и „Сапуна". Скоро в тази история ще се намесят чифт изчезнали антични пушки, параноична група производители на марихуана, жесток събирач на дългове и младият му син, както и група свирепи гангстери.

Видео за „Две димящи дула“ по TV1000

„Зодиак“ с Джейк Джиленхол, Марк Руфъло, Робърт Дауни Джуниър

Реж. Дейвид Финчър

По TV1000 от неделя, 18 юни в 22:00 часа

Психологическият трилър, режисиран от Дейвид Финчър (Seven, Panic Room, The Social Network), базиран на реални събития, разказва за времето на интензивен страх и истинска параноя в Сан Франциско, когато сериен убиец, наречен от пресата Зодиак, тероризира жителите на града.

Психопатът, който очевидно иска да бъде модерна версия на Джак Изкормвача, държи полицията на нокти не само с жестоките убийства, но и с писмата и загадъчни съобщения, които разпраща до местната преса.

За четирима мъже – работещият за местен вестник худжоник Робърт Грейсмит (Джейк Джиленхол), репортера Пол Ейвъри (Робърт Дауни Джуниър) и двама полицейски инспектори (Марк Руфъло и Антъни Едуардс), да разкрият и заловят Зодиак, се превръща в идея-фикс, която обсебва дните и нощите им. Така манията на един мъж да убива среща не по-малко разрушителната мания на други четирима да открият истината, каквото и да им струва това.

За пълната програма на TV1000 следете www.TV1000.bg

Следете и www.Facebook.com/TV1000BG и https://www.instagram.com/tv1000bulgarian/  

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес