VIASAT HISTORY в търсене на Съкровищата на индусите и Тайните на изгубения кивот

5220
VIASAT HISTORY в търсене на Съкровищата на индусите и Тайните на изгубения кивот
Снимка: Viasat World

През ноември ТВ канал Viasat History се впуска в индианаджоунско търсене на тайни и съкровища. „Тайните на изгубения кивот“ дебютира на 14 ноември, „Съкровищата на индусите“ е с премиера на 7 ноември, а „Одисеята на златото на Приам“ - на 28 ноември.

 

Съкровищата на индусите

Премиера от неделя, 7 ноември в 20:55 ч.

Брой епизоди: 3 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Treasures of the Indus

 

Индийският субконтинент: романтичен, далечен и загадъчен. От равнините на Пакистан до подножието на Хималаите и от Северна Индия и Раджастан до Тамил Наду на юг тази обширна смесица от цивилизации, религии, култури и великолепни пейзажи е преживяла някои от най-великите творчески златни векове на Земята.

В три наситени и подробни епизода тази поредица изследва историята на Индийския субконтинент чрез съкровищата на три много различни народа, места и династии, които са оформили съвременна Индия - и не само: цивилизациите от долината на Инд, страната на храмовете Тамил Наду и Моголската империя. На фона на величествените пейзажи на Индия и Пакистан тази поредица съчетава изкуство, история и пътеписи, за да даде завладяващ поглед към една пленителна част от нашия свят.

Видео за „СЪКРОВИЩАТА НА ИНДУСИТЕ

Тайните на изгубения кивот

Премиера всяка делнична вечер от понеделник, 15 ноември, 23:00 ч.

 

Брой епизоди: 6 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Secrets of the Lost Ark

Година: 2021

Ковчегът на завета - свещеният златен сандък, изработен от Мойсей с точните размери и материали, описани в Библията - е вероятно най-известният и най-важният библейски артефакт в историята. Знаем, че се е съхранявал в Светая Светих в Соломоновия храм в Йерусалим;

когато римската армия щурмува града през 70 г. сл. Хр., другите реликви, съхранявани заедно с него, са свалени и изложени в Рим, но за самия Ковчег на завета няма сведения... Какво се е случило с него?

В тази поредица следваме уликите по най-необикновени места в Светите земи и околните държави, за да се опитаме да открием следи от това какво всъщност е бил той и къде се е намирал.

Видео за „ТАЙНИТЕ НА ИЗГУБЕНИЯ КИВОТ“

Одисеята на златото на Приам

Неделя, 28 ноември, 22:00 ч.

 

Брой епизоди: 1 x 60 мин.

Оригинално заглавие: The Odyssey of Priam's Gold

Година: 2020

 

Проследяваме истинската одисея на съкровището на Приам - по-известно като Троя, - която продължава повече от три хилядолетия, от равнините на Троада до подземията на нацистки бункер и мрачните хранилища на най-големия музей в Москва, заедно с Омир и по стъпките на богатия предприемач Хайнрих Шлиман.

 

Viasat History съживява историята с увличащи документални предавания, със свеж и модерен поглед към историята. ТВ каналът отвежда зрителите на пътешествие през времето с интелектуални и задълбочени предавания, които едновременно развличат и провокират умовете. Фокусът пада върху европейската история, като разкрива тайни от миналото и обяснява как то ни определя днес.

Следете на www.viasathistory.bg и на https://www.facebook.com/ViasatHistoryBG

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com