Viasat Nature представя Великите езера на Америка

2500
Viasat Nature представя Великите езера на Америка
Снимка: Viasat World

Великите езера на Северна Америка, източник на една пета от прясната вода в света и кръвоносна система на обширна екосистема, са обект на впечатляващата документална поредица в три части „Неопитомените велики езера“ - по Viasat Nature с премиера всяка сряда от 22:00 часа и повторение всяка неделя от 17:20 часа. Издълбани от отдръпването на ледник на 2 млн години Superior, Michigan, Huron, Erie и Ontario образуват най-голямата сладководна система в света. Този запечатващ се в съзнанието филм отива там, където никой друг не е бил досега -  цялата брегова ивица, дивият живот и естествените пейзажи са на преден план, подчертавайки глобалното значение на Великите езера.

Вижте как всяка капка вода пропътува 200 години от езерото Superior през петте велики езера, за да се озове в Атлантическия океан. Пътувайте по маршрута от 4000 км; открийте как милиони животи са оформени от Великите езера и как това принуждава бобри и сиви вълци да съжителстват заедно. Последвайте учените в опита им да овладеят шараните нашественици. Вижте как прясната вода успява да запази потънали корабни останки, потопени от вълни, сякаш океански. И не пропускайте гмуркачите, които изследват ново-открити подводни пещери.

При Великите езера зимата идва, бърза и неумолима. Във втори епизод, Голямото замръзване, се телепортираме от летните 40 градуса по Целзий, в зима – с 40 отрицателни градуса – завръщане към ледниковата епоха, която някога е оковавала мястото.

Открийте как бруталните зими са принуждавали обитателите на Великите езера да се адаптират, като животните трябвало да се справят с екстремни, непредсказуеми промени в температурите. Приближете се на невероятно близко разстояние до летящи катерици, които светят в тъмното, гарвани, които надхитряват вълци за храна, и бебета на черни мечки, които се сгушват в снега. Епизодът разказва как снегът и ледът са оформили живота във Великите езера. По Viasat Nature на 12 юли, сряда, от 21:00 часа с повторение на 16 юли, неделя, от 16:25 часа.

Последната част на „Неопитомените велики езера“ разкрива магичната им страна. Когато пролетта се разпуква, вижте как се появяват странни блещукащи камъчета, величествените бозайници се събуждат от зимния си сън и мощните сили на природата се възвръщат чрез езерата, които създават изумителни естествени феномени, причинени от екстремните и непредсказуеми температури. Този епизод обръща внимание също и на нашественическите видове, включително хората. По този начин също хвърля светлина върху това как можем да защитим това природно богатство и дивия му живот - с действия и решимост – и така да предопределим бъдещето на Великите езера на Северна Америка.  

„Великите неопитомени езера“ са по Viasat Nature всяка сряда от 22:00 часа с повторение в четвъртък след 23:30 часа и неделя късен следобед.

Viasat Nature оставя природата да разкаже собствената си вдъхновяваща приказка – красива и удивително жестока. С убедителни истории от хора, които са свидетели на събитията, отблизо, лично и с много емоция. За пълната програма следете www.viasatnature.bg  

Следете и на www.Facebook.com/ViasatNatureBG, както и на www.instagram.com/ViasatNatureBG и YouTube канал Viasat World Bulgaria  

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СЕМЕЙНИ ЗАБАВЛЕНИЯ - #ВКЪЩИ:

Дълбините на Австралия, Шотландия: новата дива природа и Скритият вулкан по VIASAT NATURE

Проф. Бетани Хюз се завръща по Viasat History със Съкровищата на БЪЛГАРИЯ и още

Домина, Мърдок, Мис Скарлет и херцогът – най-нови сезони по EPIC DRAMA

Австралийски търсачи на сапфири и Реставраторите от Долината на ръждата отново по VIASAT EXPLORE

Дивите ирландски острови и мечки в Трансилвания по VIASAT NATURE

Тайните на древните мъртъвци и Военни истории по VIASAT HISTORY

Epic Drama представя МЕГРЕ в две завладяващи криминални истории в Париж от 50-те години

TV1000: Кунг Фу Панда, още анимации и седмица комедия след седмица на Спилбърг

Домина, Скарлет, Мегре и още по EPIC DRAMA

Топ летци, екстремни дърводелци и лов на съкровища по VIASAT EXPLORE

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com