Замръзнало злато по Viasat Explore или как се правят пари от изменението на климата

3964
Замръзнало злато по Viasat Explore или как се правят пари от изменението на климата
Снимка: Viasat World

Новото риалити "Замръзнало злато" по Viasat Explore хвърля светлина върху една парадоксална ситуация. Изменението на климата, неблагоприятно за цялата планета, отваря нови възможности за добив.

Златотърсачи от САЩ са изправени пред предизвикателството на живота си. Вълнуващата надпревара за злато и скъпоценности, включително диаманти, сапфири, нефрити и рубини, показва не само златната треска, но и решителността на участниците. Запознайте се с тях – всеки понеделник от 22:00 с повторение на следващата неделя в същия час – по Viasat Explore!

Видео за „Замръзнало злато“ по Viasat Explore

„Замръзнало злато“ (оригинално заглавие „Frozen Gold“) представя борбите на екип от шест души. Рей Русо, благодарение на опита си в минното дело в Аляска, става неофициален лидер на групата. Ели Ринго напуска работата си, свързана с геология, в голяма корпорация, за да осъществи това приключение в Гренландия. Ерик Хайзер влиза в предаването заради изключителната си физическа сила, а Кристиян Тредуел се присъединява към шоуто заради опита си в строителството. Екипът се допълва от сестрите близначки от Калифорния, Тифани и Кимбърли Рейс.

Експедицията се провежда по време на пандемията. Някои от участниците загубиха работата си и много пари поради COVID-19. Оттук и идеята за забогатяване чрез добив и скъпоценности.

Гренландия е недостъпна и пълна с ресурси

Гренландия е красиво място, но много труднодостъпно. Поради климата, прозорецът от време, в което може да се копае и добива, е доста кратък. Ето защо, когато приключението, показано в „Замръзнало злато“, започва с ковид карантина, усещаме изблика на разочарование и неудовлетвореност сред всички членове на екипа. Принудителният престой в хотел не само изпразва джобовете на групата, но и забавя експедицията с цели 11 дни!

Нищо чудно – всеки от тези хора е заложил всичко на една карта. За щастие групата, събрана в шоуто има голяма решителност. Златната треска ги е обзела. Всеки, повече или по-малко открито, се надява, че експедицията им ще започне нещо новаторско, както се е случвало в други части на света.

Минералогията е един от аспектите, „Замръзнало злато“ показва също техническата страна, минното дело и човешките системи, които правят възможен добива на злато. Особено завладяващи са моментите, в които участниците се сблъскват поради различните си характери. Екипът на "Замръзналото злато" се състои от хора, които никога преди не са имали нищо общо и всеки от тях е дошъл в Гренландия с определена цел. Конфликтите са неизбежни.

Златна треска и междуличностни конфликти

Участниците ще се изправят пред собствените си ограничения, страхове, вярвания, както и пред времето и технологиите. В следващите епизоди поредицата предоставя цял набор от емоции – от възторга от необичайни находки през междуличностни сблъсъци до страха да не бъдат нападнати от полярна мечка.

„Замръзнало злато“ не е само за търсачи на съкровища и златна треска. Това е и история за непоколебимостта на човешкия характер и най-вече за намирането на смисъл дори в най-трудните обстоятелства. Поредицата със сигурност ще предизвика много интересни въпроси и дискусии. Не пропускайте тази завладяваща експедиция за диаманти, сапфири, нефрити, рубини и – най-вече - злато.

Риалити поредицата е шанс да се почувствате като истински златотърсачи. Само по Viasat Explore – всеки понеделник от 22:00 часа с повторение на следващата неделя в същия час!

Viasat Explore е създаден от нещо повече. Ние сме смели, любопитни и решителни приключенци – да изследваме новото и необикновеното ни движи напред. От актуални открития до ежедневния живот на интересни хора, които правят всичко по малко по-различен начин.

За пълната програма на ТВ канала следете www.viasatexplore.bg. Следете ни и на www.Facebook.com/ViasatExploreBG & YouTube канала на Viasat World Bulgaria.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СЕМЕЙНИ ЗАБАВЛЕНИЯ - #ВКЪЩИ:

Дълбините на Австралия, Шотландия: новата дива природа и Скритият вулкан по VIASAT NATURE

Проф. Бетани Хюз се завръща по Viasat History със Съкровищата на БЪЛГАРИЯ и още

Домина, Мърдок, Мис Скарлет и херцогът – най-нови сезони по EPIC DRAMA

Австралийски търсачи на сапфири и Реставраторите от Долината на ръждата отново по VIASAT EXPLORE

Дивите ирландски острови и мечки в Трансилвания по VIASAT NATURE

Тайните на древните мъртъвци и Военни истории по VIASAT HISTORY

Epic Drama представя МЕГРЕ в две завладяващи криминални истории в Париж от 50-те години

TV1000: Кунг Фу Панда, още анимации и седмица комедия след седмица на Спилбърг

Домина, Скарлет, Мегре и още по EPIC DRAMA

Топ летци, екстремни дърводелци и лов на съкровища по VIASAT EXPLORE

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com