Албанските полицаи унищожиха канабис за 7 млрд. евро

4285
Албанските полицаи унищожиха канабис за 7 млрд. евро
Снимка: БГНЕС

Албанската полиция е унищожила повече от 650 000 растения канабис на стойност 7 млрд. евро от началото на годината. „От януари полицията е унищожила 650 333 растения канабис и е арестувала 279 престъпници“, каза полицейският говорител Арди Бида за АФП като допълни, че все още продължава издирването на 90 други заподозрени, посочва БГНЕС.

За някои операции албанските сили за сигурност са получили помощ от своите италиански колеги, които освен разузнавателна информация са им предоставили и хеликоптери за някои от операциите.

Гранични полицаи откриха над 2.5 тона канабис при спецакция

При специализирана полицейска операция гранични полицаи отрили 2596 кг канабис, информират от Гранична полиция. Граничните полицаи от ...

Според властите хората, които отглеждат канабиса са започнали да крият продукцията си във все по-изолирани зони в планините, където достъпът с автомобили е много труден. „Благодарение на широкомащабните операции, извършени миналата година, имаме намаляване на броя на големи зони, където расте канабис“, каза полицейският ръководител Хаки Како.

През юни 2014 г. полицията проведе широкомащабна акция в град Лазарат, който е известен като „кралството на канабиса“ заради индустриалните количества на производство. Тогава по време на престрелка един полицай беше убит.

Според италианска информация допреди тази операция градът е произвеждал 900 тона канабис годишно, на стойност 4,5 млрд. евро. Албания се намира на т. нар. Балкански маршрут, използван за трафик на хора, наркотици и оръжия към страни от ЕС.

 

При спецоперация разкриха престъпна група за производство на канабис

Престъпна група за производство и разпространение на наркотици е разкрита при спецоперация на ГДБОП, съобщиха от МВР. Специализираната...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com