Али Ахмети: Ще бъдем част от управлението

23135
Али Ахмети: Ще бъдем част от управлението

Лидерът на Демократическия съюз за интеграция /ДСИ/ Али Ахмети съобщи, че ще бъде част от новата правителствена коалиция в съседна Република Македония, предаде БГНЕС.

"Според нас ние ще имаме 19 или 20 депутати в новия парламент. Това е много важно за бъдещето на страната. Като част от следващото правителство ДСИ ще може да по-добри политиките в републиката. Ще променим положението в страната по отношение на икономиката и присъединяването ни към ЕС и НАТО", каза Ахмети тази нощ, след като станаха ясни официалните резултати от предсрочните парламентарни избори в републиката. Управляващата партия на премиера Никола Груевски ВМРО-ДПМНЕ ще разполага най-малко с 62-ма депутати в 123-местния парламент.

И лидерът на Демократическата партия на албанците /ДПА/ Мендух Тачи изрази готовност да участва в новия кабинет начело с Никола Груевски. "Ние сме готови да започнем преговори за участие в новия кабинет. ДПА ще има 8 депутатски места", каза още Тачи.

Предсрочният вот се наложи поради провала на преговорите за обща президентска кандидатура между ДСИ и ВМРО-ДПМНЕ, които управляват Македония от 7 години насам.

Президентските избори бяха спечелени от досегашния държавен глава Георге Иванов. Той победи убедително кандидата на опозицията Стево Пендаровски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани