Българите са първи по посещения в Сърбия за първото тримесечие

7033
Българите са първи по посещения в Сърбия за първото тримесечие
Снимка: МИЕ

Има добри перспективи за сътрудничество в областта на туризма между България и Сърбия. Това заяви вицепремиерът и министър на търговията, туризма и телекомуникациите на Сърбия Расим Ляич по време на среща в Белград с министъра на икономиката Божидар Лукарски.

Лияч отбеляза, че през първите три месеца на тази година българските туристи са били на първо място по посещения в Сърбия. „За първи път от много години насам има подобно увеличение на туристопотока от България”, посочи сръбският министър.

Лукарски обещава: Няма да подписваме ТТИП, ако ще внасяме ГМО

За Трансатлантическото търговско споразумение (ТТИП) мога да говоря с часове. Но в момента САЩ работи по-усилено за споразумението за с...

Според него туристопотокът може да се увеличи чрез съвместни трансгранични проекти, като се търсят средства от европейските фондове и по Дунавската стратегия. Освен това той смята, че двете страни могат да участват заедно в различни туристически и търговски изложения.

Подписване на споразумение между България и Сърбия за съвместен износ на трети пазари и на меморандум за сътрудничество в областта на туризма. Това договориха на срещата Лукарски и Ляич. Двамата посочиха, че към споразумението за съвместна търговия може да се присъедини и Румъния, както бе договорено в Крайова на тристранна междуправителствена среща миналия месец. 

Да се договори споразумение, което да обхване всички области на търговско-икономическото сътрудничество, предложи сръбският министър. Двамата министри смятат, че то може да се подпише в рамките на посещение на вицепремиера на Сърбия в София през месец юли тази година, което да е съпроводено от българо-сръбски бизнес форум, съобщиха от пресслужбата на икономическото ведомство.

Лукарски подчерта от своя страна, че в Сърбия съществуват доста съвместни фирми. Той покани сръбската страна също да участва в смесени дружества в България, които биха могли да се ползват от финансиране по европейските програми. Министърът заяви заинтересованост на българските предприятия и по отношение на процеса на приватизацията в Сърбия. Вицепремиерът Ляич потвърди, че Сърбия има интерес за навлизане на български капитал в приватизацията в страната

Няма да има руски санкции срещу Белград заради газовата диверсификация

Американският посланик в Белград Майкъл Кирби не очаква да има последствия за Сърбия поради нейното решение да получава американски газ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани