Ципрас: Жена ми ще ме остави, ако подпиша с кредиторите

30074
Ципрас: Жена ми ще ме остави, ако подпиша с кредиторите

Гръцкият премиер Алексис Ципрас заяви, че съпругата му и майка на двете му деца, Бети Базиана, ще го остави, ако подпише договор, който съдържа мерки за икономии, съобщи британският вестник "Таймс", цитиран от БГНЕС.

Според запознати източници Ципрас разкрил на съпартийците си, че жена му го е заплашила с развод, ако се съгласи на мерки за икономии. Ако подпише "лоша сделка", с която Гърция да избегне фалита, съпругата на Ципрас заплашила, че ще го остави след цели 25 години брак.

Най-голямата "заплаха" за брака на Ципрас е пенсионната реформа. "Моето правителство е пълно с решимост да осигури по-нататъшното съществуване на пенсионната система. Ние представихме конкретни предложения за разрешаването на този проблем. Не трябва да допускаме некоректното използване на статистическите критерии да унищожи оформящият се през последните месеци компромис", подчерта премиерът.

По-рано той заяви, че Атина ще изчака търпеливо, докато кредиторите станат реалисти.

В същото време няколко хиляди души се събраха снощи в центъра на гръцката столица Атина, за да изразят своята подкрепа за "оставането на страната в Европа".

Участниците в митинга призоваха правителството да направи всичко за постигане на споразумение с международните кредитори и Гърция да остане в еврозоната. Сред присъстващите имаше депутати от няколко политическия формации, включително и от левицата и от десницата.

Поредните преговори за Гърция завършиха без споразумение

Ключовите преговори за решаването на продължаващата вече пет месеца безизходица между Гърция и нейните кредитори от МВФ и ЕС завърших...

Множеството надуваше свирки, с цел да "събуди гръцките граждани" и да осъзнаят опасностите, пред които ще бъдат изправени, ако правителството в Атина не постигне споразумение с международните кредитори и страната напусне еврозоната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани