ЕК настоява: Гърция да си плати всички задължения

24709
ЕК настоява: Гърция да си плати всички задължения
Снимка: Getty Images/Guliver

Гърция ще трябва да плати дълговете си изцяло и да продължи политиката на строги икономии, дори ако радикалната лява партия "Сириза" дойде на власт. Това обявиха днес от Европейската комисия (ЕК).

"Ние не виждаме възможност за отмяна на дълговете", заяви европейският комисар по въпросите на еврото и на социалния диалог Валдис Домбровскис, цитиран от Ройтерс и БГНЕС.

Меркел иска Гърция в еврозоната

Германският канцлер Ангела Меркел каза, че би искала Гърция да остане в Еврозоната. Това стана ясно от откъси на нейно интервю за "Фр...

Според представители на Европейската комисия съществува възможност с новото правителство да бъдат обсъдени някои промени в икономическата политика на страната. Въпреки това като цяло Гърция трябва да се придържа към съществуващата схема, която предполага мерки за строги икономии, информира ТАСС.

"Ако Ципрас иска да бъде приет в Европа, той ще трябва да покаже най-малко известна степен на реализъм", коментират от Комисията.

Ако изборите са днес, "Сириза" получава 28.7 на сто от гласовете, "Нова Демокрация" - 21.8 на сто, Потами - 6.8 на сто, "Златна Зора" -6.1 на сто, Комунистическата партия - 4.4 на сто и ПАСОК 3 на сто от гласовете. Това сочат резултатите от последното социологическо проучване, което е публикувано в днешната преса в Атина

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com